Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

AK PARTİ’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TANITIMI

Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel; "Cumhurbaşkanı seçimini ilk turda en yüksek oy oranıyla tamamlamış olmak, hem de meclisteki milletvekili sayılarımızı beklenenin üzerine çıkararak ülkenin bugüne kadarki kazanımlarını yeni dönemde artırarak devam ettirmek, Türkiye  yüzyılını inşa edecek bu ekiplerin heyecanla yollarına devam etmeleri, hepimizin gayreti ve çabası bunun içindir.” dedi.

VAHİT KİRİŞÇİ KİMDİR?

4 Aralık 1960'da, Kahramanmaraş'ta doğdu. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı. 1995'te Doçent, 2001'de Profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi. 22. Dönem Adana Milletvekili ve Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi. 4 Mart 2022 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı. İngilizce bilen KİRİŞCİ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ÖMER ORUÇ BİLAL DEBGİCİ KİMDİR?

24.12.1974’te Kahramanmaraş’ta doğdu. İlköğrenimi Fatih İlkokulu’nda, liseyi Kahramanmaraş Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

1992 yılında Üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı ve 1997 yılında mezun oldu. 1997-1998 arası aile şirketinde inşaat mühendisi ve yönetici olarak çalıştı.

Askerliğini Kasım 1998 – Temmuz 1999 arası İstanbul ve Edirne’de 546. İstihkam İnşaat Taburu’nda kısa dönem çavuş olarak yaptı. 1999 – 2007 arası konut yapı kooperatiflerinde şantiye şefi, kontrol mühendisi, yönetici mühendis olarak çalıştı.

2007 yılında kendi serbest inşaat mühendislik bürosunu açtı. Halen kendi işyerinde proje, taahhüt ve serbest danışmanlık hizmetlerini yürütmektedir.

1997 yılında evlenmiş olup, 1 kız çocuğu babasıdır.

MEVLÜT KURT KİMDİR?

AK Parti Milletvekili Adayı Mevlüt Kurt kimdir? Sorusu merak ediliyor. Mevlüt Kurt'un görevleri ve hayatı araştırılıyor. İşte eğitim ve kariyer hayatı otobiyografisi haberimizde yer almaktadır... AK Parti 28. dönem Kahramanmaraş Milletvekili aday listesi belli olmaya başladı. Mevlüt Kurt, AK Parti Kahramanmaraş’tan 3’ncü sıradan milletvekili adayı oldu.

Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi ve AK Parti Elbistan eski İlçe Başkanı Av. Mevlüt Kurt, AK Parti'den Kahramanmaraş Milletvekili Adayı olduğunu açıkladı.

TUBA KÖKSAL KİMDİR?

1978 Ankara doğumludur. Ankara Tevfik İleri İmam-Hatip Lisesinden 1995 yılında mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü’nden mezun olmuştur. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü’nde 2011 yılında başladığı yüksek lisansını: ‘Gündelik Hayatta Televizyon Programlarının Çocukların Kültürel Değer Algılarına Etkisi’ konulu tezi ile tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümünde Doktora çalışmasını ‘Dijital Sosyoloji Bağlamında, Sosyal Medyanın Seçmen Davranışlarına Etkileri’ konulu teziyle tamamlama aşamasındadır. Kanal 7(1996-97) ve TRT’de Yapım Asistanlığı (1998) görevlerinde bulunmuştur. TURUNCU Dergisinde yazıları 2005-2014 yılları arasında yayınlanmıştır.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarında 2012 yılından itibaren Tanıtım Medya, Teşkilat ve Yerel Yönetimler birimlerinde başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2012-2014 yılları arasında 1. Bölge koordinatörü olarak teşkilat çalışmalarında görev almıştır. 2016-2018 yılları arasında Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Artı Yaşam Derneğinde kurucu başkan olarak başladığı yardım faaliyetlerini, yönetim kurulu üyesi olarak 2014 yılına kadar sürdürmüştür. Aynı dernek çatısı altında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Ankara Yenikent Cezaevinde ‘Öykü Atölyesi Projesi’ni 2010 yılında, AK Parti Ankara İl Başkanlığında ‘Öykü Atölyesi Projesi’ni 2011 yılında proje koordinatörü ve sorumlusu olarak gerçekleştirmiştir.

Türk Amerikan Derneği genel İngilizce kursunda dil eğitimini ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı AEP (Aile Eğitim Programı) eğitici eğitmeni programını tamamlamıştır. İkinci üniversite olarak başladığı Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Arapça Öğretmenliği Bölümündeki öğrenimine ara vermiştir. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Arapça bilmektedir.

Evli ve 4 çocuk annesidir.

MEHMET ŞAHİN KİMDİR?

Prof. Dr. Mehmet Şahin üniversite eğitimini ODTÜ Tarih bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini ise ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Aslen Kahramanmaraşlıdır.

Prof. Dr. Mehmet Şahin doktora eğitimini ise Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı. Şahin, 13 yıl Gazi Üniversitesi, uluslararası ilişkiler bölümünde çalıştı. Şahin, halen Polis Akademisi, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü'nde. Prof. Dr. olarak çalışmaktadır. Şahin, aynı zamanda Polis Akademisi Uluslararası Terör ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi'nin müdürlüğünü yürütmektedir. Mehmet Şahin'in çalışmaları Uluslararası Politikada Din, Orta Doğu ve Türk Dış Politikası üzerinedir.

Mehmet Şahin'in ortak yazdığı ve kendisine ait bazı kitapları da mevcuttur. Bunlar aşağıdaki gibidir.

 HASAN GEZGİNÇ KİMDİR?

1971 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Dr. Hasan Gezginç, ilk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamlamış, 1993 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri bölümünden mezun olmuştur. 1996 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans eğitimini ve 2018 yılında aynı üniversitede doktora eğitimini tamamlamıştır. Askerlik görevini 2000 yılında tamamladıktan sonra sırasıyla

Mart/1994-Eylül/1996 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü/Araştırma Görevlisi,

Ocak/1997-Kasım/1999 Milli Eğitim Bakanlığı/Öğretmen

Kasım/1999-Temmuz/2011 TAGEM Kahramanmaraş Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü/Mühendis,

Temmuz/2011-Şubat/2014 TAGEM/Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü/Mühendis,

Şubat/2014- TAGEM/Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü/Müdür

Haziran/2015-Nisan/2018 TAGEM/Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü/Enstitü Müdürü

olarak görev yapan Gezginç, 2018 yılı Nisan ayında TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak görevlendirilmiş, 2018 yılı Haziran ayında TAGEM Tarla Bitkileri Araştırma Daire Başkanlığı görevine atanmıştır.

2019 yılı Şubat-Ekim ayları arasında Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde kısa bir süre araştırmacı olarak görev yapan Dr. Hasan Gezginç, 2019 yılı Ekim ayında TAGEM Tarımsal Ekonomi ve Proje Yönetimi Daire Başkanı görevine atanmıştır.

04 Haziran 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Gezginç, evli ve 3 çocuk babasıdır. Yerli ve yabancı çok sayıda makalesi bulunan Dr. Hasan Gezginç iyi derecede İngilizce bilmektedir.

KORAY KIRAÇ KİMDİR?

İlk ve orta öğrenimimi doğduğum ilçe olan Afşin’de tamamladım. Yüksek Öğrenimimi tamamlamak amacıyla Kayseri İlahiyat Fakültesinde öğrenimime başladım, ticari sebeplerle yüksek öğrenimime ikinci sınıfta ara vermek zorunda kaldım. Daha sonrasında yüksek öğrenimimi Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olarak tamamladım. Askerlik görevimi Bingöl Komando Taburunda yaptım.

İş Deneyimi • 1994 yılında İnşaat Malzemeleri alım satımı yapmak üzere Kıraç İnşaat şirketini kurdum • 1997 yılında Kıraç İnşaat Şirketi adı altında bölgenin ilk fabrikası olan Afşin Un fabrikasını kurdum • 2005 yılında yine aynı unvan altında bölgenin ilk yem fabrikasını kurdum • 2007 yılında Kıraç Hazır Beton ve Konkasör tesisini bir ilk olarak bölgeye kazandırdım • 2015 yılında Kıraç Güneş Enerjisi santralini faaliyete geçirerek temiz enerji adına bölgede ilk adımı attım.

firmasını kurarak tarım ürünleri ithalat ve ihracatına başladım. Siyasi Faaliyetler • 1994 yılında Afşin Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı ile siyasi hayatıma başladım. • Daha sonra kurulan Fazilet Partisinin Gençlik Teşkilatında görev aldım • 2001 yılında kurulan Ak Parti Afşin İlçe Teşkilatının Kurucu Üyeliği ile Ak Partide siyasete başladım ve çeşitli dönemlerde İlçe Başkan Yardımcılığı, İl Delegeliği, Seçim Koordinasyon Başkanlığı Görevlerinde bulundum. • 2007 yılında yapılan genel seçimlerde Ak Partiden Milletvekili Aday Adayı oldum • 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Ak Partiden Milletvekili Aday Adayı oldum ve yapılan ve sonucu açıklanan temayül yoklamasında 104 aday adayı arasında 4.sırada yer aldım. • 2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Seçim Koordinasyon Başkanı

• 2015 ve 2018 yıllarında yapılan genel seçimlerde Ak Partiden aday adayı oldum. STK Faaliyetleri • 1991 yılında Milli Gençlik Vakfı çatısı altında sivil toplum faaliyetlerime başladım. • 2000 yılından bu yana Afşin Ticaret Ve Sanayi Odasında üye ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum

İlim Yayma Cemiyeti Afşin Kurucuları arasında yer aldım • 2010 yılından bu yana KIZILAY Gönüllüsü olarak çalışmaya başladım. • 2023 yılında yaşanan deprem dolayısıyla AFAD Koordinasyon Merkezinde Gönüllü olarak İaşe ve İbate sorumlusu olarak görev aldım, hali hazırda AFAD koordinasyon merkezindeki görevim devam etmektedir. Hali hazırda Afşin ilçesinde ticari faaliyetlerimi yürütmekteyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

RAMAZAN GÜRBAK KİMDİR?

Serintepe Mahalle muhtarlığını başarı ile yürüten Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanıdır. Ramazan Gürbak Üç dönemdir bu görevini sürdürüyor.. Ak Parti listesinden milletvekili aday oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol