Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

“2013 NEVRUZU, BİR MİLAT OLSUN”
 “2013 Nevruz'unun ismine ve içerdiği manaya yaraşır şekilde, ülkemiz, milletimiz, ortak coğrafyamız için bir bahar, bir tazelenme, umutların güçlü şekilde yeşerdiği bir iklim olmasını diliyorum. Baharla birlikte tabiattaki canlanma ve yenilenme, toplumumuzda da ümitlerin yeşerdiğin, kardeşliğin tesis edildiği, insanlarımızın aç ve açıkta kalmadığı bir ortamı beraberinde getirir. 2013 yılı Nevruzu bir milat olsun, ayrımcılığın değil dostluğun, kardeşliğin tesis edildiği bir yıl olsun” dedi.

Nevruzun Türk dünyası yanında Ortadoğu ve Ön Asya’daki çeşitli milletlerce de yeni yılın başlangıcı ya da bahar bayramı olarak kutlandığını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil,  “İslamiyet öncesi de bahar kutlamaları yapan Türkler, bu kutlamaları daha sonra Nevruz adıyla sürdürmüşlerdir. Geçmişten günümüze kadar gelen Nevruz, Osmanlı döneminde kutlanan sayılı günlerden biridir. Müneccimbaşı Nevruz günü, hazırladığı yeni yıl takvimini padişaha sunar, karşılığında Nevruziye adı verilen bahşişler alırdı. Padişaha, sadrazama ve diğer devlet büyüklerine sunulan ve Nevruz Pişkeşi adı verilen bu takvim uğurlu günleri ve eşref saatlerini gösterirdi. Yani baharın gelmesi, kışın kasvetli havası ve zor şartlarından çıkılması bir bayram havası ile kutlanırdır. Böyle bir günün şimdiye kadar insanlarımız arasında çatışmaya sebep olması kabul edilemez bir durumdur” şeklinde konuştu.

“NEVRUZ BU YIL ANLAMINA UYGUN KUTLANIYOR”

Türkiye’nin tüm illerinde Nevruz Bayramı sebebiyle yapılan etkinliklerin anlamına uygun bir şekilde gerçekleştiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Nevzat Pakdil, “Nevruzun bir bayram edası ile kutladığını görmenin mutluluğu içerisindeyim. Bu ülkenin insanları, inanıyorum ki bugün yaşadığı sıkıntıları ve badireleri de yine birlik ve beraberlik içinde atlatacak, demokrasimizin, toplumsal barışımızın önündeki engelleri kararlılıkla aşacaktır. Dünya ülkelerinin, Türkiye’nin başarılarını kıskandığı bir dönemde birlik ve beraberlik vurgumuz, tüm dostlarımızı sevindirmektedir.

Türkiye, tesis ettiği birlik ve beraberliği ile önümüzdeki yıllarda Avrupa’nın en büyük 5. Ülkesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Fakirliğin ortadan kalktığı, işsizlik probleminin çözüldüğü, aç ve açıkta kimsenin kalmadığı bir Türkiye, ancak huzurlu bir ortamda mümkün olur.

Yüzlerce yıllık sevgi ve hoşgörünün bayraktarlığını üstlenmiş, farklılıklarımızı zenginlik olarak addeden bir kültür ve medeniyetin temsilcileri olarak, inanıyorum ki bu anlamlı günde de gerekli hassasiyeti gösterecek, birliğimizi ve beraberliğimizi canlı tutmaya devam edeceğiz. Türk Parlamenterler Birliği olarak başka ülkemizde olmak üzere, hangi coğrafyada olursa olsun tüm insanlarımızın Nevruz Bayramını kutluyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol