Herhangi bir işlem yapma şansınız yok. Ya bekleyeceksiniz sistemin cevap vermesini, ya da işinizi başka güne erteleyeceksiniz!

O hale geldik ki, hepimiz de sistemlerin birer parçası olduk.

Bürokraside sistem işlemezse…

Siyasette sistem karşılık vermezse…

Ailede sistem uyuşma ve anlaşma zemini bulamazsa…

Sistem sosyal yaşamda kevgire döndüyse, delik deşik olduysa, iflah olmaz vaziyetlere demir attıysa, sistem dışı yaşanmayacağına göre de, sistemin birer parçası olmaya rıza göstereceğiz..

*

Kişilere bağlı sistem kesinlikle yürümez. Yürütmeye çalışırsanız, yüzünüze gözünüze bulaşır, sistem size isyan eder, çöker ve işlemsiz hale gelir.

*

Adaylar açıklanmadan iki gün önce, Dulkadiroğlu belediye başkan adayı genç isim Feyzullah Eren Aşçı idi. Sonrada bir mi, iki kişi mi devreye girdi, son dakikada, yani maçın uzatmalarında kornerden atılan golle, Eren Aşçı yetersiz görülmüş olmalı ki, bir ara serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin değil sadece, bu bölgenin, şehrin sevilen ve düzgün ismi Abdullah Kalın, derken son saniyede Necati Okay listeye giriverdi.

Ha, bekleniyor muydu, evet! Ağır abiler öyle istemişti, oldu da netekim!

Fakat, ama, lakin, mamafih, binaenaleyh, vatandaş ısrarla şunu istiyor; Dulkadiroğlu’nun geleceği ile oynanmasın! Bu güzel ilçeye kıymasınlar! Şehri ufku, vizyonu olanlar yönetsin!

Yıkılan binalardan sonra bir sürü milyon değerler tutarında arsalar oluştu, müteahhitlerin iştahı kabardı, ağızlarının suyu akmaya başladı. İddialara bakılırsa Ankara’daki abilerine evler vermeler, araba almalar… Dilin kemiği yok, insanlar konuşuyor. Kimsenin dilini tutamazsınız ki..

*

Dulkadiroğlu’nda, belediye içinde baronlardan söz ediliyor. Baron ne demek, ne işe yarar, yenilir mi, içilir mi, giyilir mi, bilsem yazacağım da, benim gibi ticaret lisesini zar zor bitiren adam ne anlasın barondan-marondan.

Baronlar Dulkadiroğlu’ndan elini çeksin diyorlar.

Kim olduklarını biliyoruz, diyorlar.

İlçede hayır bırakmadınız, hiç mi vicdanınız sızlamıyor, hiç mi merhamet duygunuz dile gelmiyor?

Dulkadiroğlu’nu yönetmek, şirket veya kooperatif ile idare etmek vicdan gerektirmiyor mu?

Aboooo!

Ne biçim sorular bunlara böyle! Ben bile şaşırdım, afalladım, hayret ettim valla!

*

Son sözüm, Haydi Necati Bey, mahcup et, utandır şu insanları, ilçeyi kısa sürede ayağa kaldır! Arkanda duranların, sana güvenenlerin ümidini boşa çıkartma!!!

Sistemi işlet, sistemi devreye koy, tem ekipmanı sahaya sür, mekanik güçleri olumlu kullan, ayrık otlarını temizle! Sana inanıyor, sana güveniyoruz! Haydi, haydi!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol