banner1483

İki kez gitmişliğim var Şırnak’a… Bizim yörep dediğimiz bir coğrafyada kurulu, kırsal bir şehir. Karşısında terör yuvası Gabar ve Cudi Dağları. Korkutucu, ürkütücü olsa da, devletimiz bu terör yuvalarını teröristlerden temizliyor zaman zaman.

Ne tarım var, ne sanayi. Dağlık ve sarp bir coğrafyaya kurulu bu şehir, bir kömür deposu. Cizre – Şırnak arası 40 km. ya var, ya yok. Ama Cizre’ye kadar olan yol, harika bir otoban. Lakin Cizre - Şırnak arası için aynı şeyi söylemek mümkün değilse de, ulaşım yine de rahat.

Belki zamanında çoğumuzun evinde sobalarında yer almıştır. Kalorisi düşük olsa da, il ve çevresi için önemli bir gelir kaynağı. Ve işsizlik çok. Kahvehane sayısı oldukça fazla.

*

Şahsım şehrinin akil insanı, hayırsever iş insanı, gönlü ve kapısı herkese açık olan Abdulkadir Kurtul, Diyarbakır’a kurduğu 2 büyük iplik fabrikasından sonra şimdi de sıra Şırnak’a gelmiş olmalı ki, bu ilimizde kurduğu tesisle işsizliği önlüyor, insanların yaşam kalitesine katkı sunuyor.

Şimdilik işletmede 140 kişi çalışsa da, İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı sayın Abdulkadir Kurtul’un ifadesiyle bu rakam 400’e kadar yükselecek.

Duayen gazeteci, ülkeyi karış karış gezen ve ekonomi kadar siyasetin de nabzını tutan Yavuz Donat’ı uzun zamandır tanırım. Seneler önce, İstanbul’a gittiğimde, Cevizlibağ semtindeki TERCÜMAN GAZETESİ tesislerine uğradığım, çayını içmişliğim var.

Sahibi Kemal Ilıcak da babacan adamdı, çayını içmiş, sohbetine nail olmuştum. Allah rahmet etsin!

Tercüman Gazetesi bir okul idi. Günlük alıp okuduğum, Orhan Ayhan, İslam Çupi gibi spor adamları yanında, yine merhum Ergun Göze, bugün bir ulusal günlük gazetede (Posta) yazan Rauf Tamer’in müdavimi idim, bende alışkanlık yaratmışlardı.   

*

İşte bu duayen gazeteci Yavuz Donat, yazarın ‘duayen iş insanı’ diye adlandırdığı şehrimizin yatırımcı, hayırsever iş insanı sayın Abdulkadir Kurtul’un Şırnak’taki yatırımını 7 Aralık tarihli Sabah Gazetesindeki köşesine taşımış.

Bütün şehir Kurtul ailesine dua ediyormuş. “Allah onu vatanına, memleketine ve ailesine bağışlasın!” diye…

Biz de bu temennilere katılıyor, yatırım için, üretim için, istihdam için, ihracat için gecesini gündüzüne katan, sağlığını dahi hiçe saparak ülke insanlarının rahat ve huzuru için gayret gösteren sayın Kurtul’a teşekkür ediyoruz.

Bahtın ve yolun açık olsun azizim!

NOT: 2022 Ocak ayı içerisinde KENT KULİSİ canlı yayınımıza katılacağı sözünü de aldığımızı belirtmek isterim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol