Bir yıl göz açıp kapatıncaya kadar geçiverdi. 9 Kasım’dı seçimi kazanıp Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı seçildiğine…

Seçimi kazanması için en çok çalışan, çırpınan, neredeyse oy seferberliğine çıkan iki önemli isim vardı, sayın Ali Öztunç ve sayın Hayrettin Güngör.

Zor günde, susuz çölde verilen bir tas su unutulmaz, unutulmamalı. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı sevgili Şeref Eroğlu bunu unutmadı. Unutmayacak da.

İlk tebrik eden, başarılar dileyen, hayırlı olsun dilek ve temennisinde bulunanlar da onlardı. Tam bir şehir milliyetçisi rolüyle sevgili Şeref Eroğlu’nun başkan olmasında en büyük rolü oynadılar.

Kendini başkan yerine koyan, milletvekili yerine koyan ve daha ileri gideyim, siyasetin tepesinde zannedenler bile arayıp hayırlı olsun demeyi bırakın bir tarafa, seçimi kazanmaması için aleyhte çalışmayı kendilerine nasıl yedirdiler, anlamış değilim.

Neyse… Konumuz bu değil. Ama bir Kahramanmaraşlı olarak batıyor bana. Bu Dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat ikincisi milli gururumuzun nüfus cüzdanında Kahramanmaraş yerine Gaziantep veya Trabzon yazsaydı, iki il’in insanları, parti ayrımı yapmadan Ankara’ya dolar, otellerde kalacak yer bulunmazdı.

Biz, bilindik şehir efsanesinden yola çıkarak yazıyorum, bir adım öne çıkanı, sivrileni, başını kazandan çıkartmaya çalışanı tekrar kazana itekleyen bir yapıya, karaktere sahibiz.

Zebaniden farkımız yok, kusura bakmayın! Bu konuda tescilliyiz!

Federasyon Başkanı seçildiğinde ilk şampiyonayı vefasından, memleketine olan sevdasından ve kendisine en büyük desteği veren Başkan Hayrettin Güngör’e olan sevgisinden ötürü ilk şampiyonayı Kahramanmaraş’a alan sayın Şeref Eroğlu, güreş tarihinde şimdiye kadar elde edilmemiş başarılara imza attı, madalyalarla yurda döndü, gururumuz olmayı sürdürdü.

Bu meselede yazacak çok şey var da, şimdi yeri ve sırası değil.

Son olarak, güreş adına yeni kazanım olarak, 2023 yılı Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası ülkemizde yapılacak!

İstanbul’da… Bu, yapılacak olan 2023 dünya şampiyonasının ülkemizin spor vizyonu açısından önemli bir gelişmedir. 2023 Türk spor vizyonu kapsamında diğer branşlarımızda da bu tür büyük organizasyonlar, dileriz yine Başkan Şeref Eroğlu ile hayat bulur!

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Sayın Şeref Eroğlu, bir süredir yürütmüş olduğu yoğun faaliyetler ve UWW (Dünya Güreş Birliği) ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda 2023 yılı Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nın Ülkemizde yapılması üzerinde mutabakat sağlandı ve dolayısıyla Türkiye Güreş Federasyonu kendi üzerine düşen protokolü yerine getirdi.

(Not; Hırvatistan'da yapılacak, ancak dünya yıldızlar güreş şampiyonası İstanbul'da olacak) 

Bunun için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın onayı bekleniyor.

Olimpiyatlar öncesinde bu büyük organizasyon hem sporcularımız hem de Türk güreşi için önemli bir kazanım olacaktır.

*

O, bir spor adamı. Siyasi bir figür değil. Yani ne belediye başkanı olmak niyeti var, ne milletvekili.

O, Türk güreşinin gülümseyen yüzü…

O, yüreğinde insan biriktiren insan evladı…

O, vefayı bilen, hatır gönül bilen, memleket sevdasının ne olduğunu bilen, bayrağın, ezanın, istiklal marşımızın ne olduğunu en iyi bilen şampiyonlar şampiyonu…

O bakımdan, herkesin bu yiğit adama sahip çıkmak gibi bir borcu, bir vefası, bir mecburiyeti vardır. O’nun başarısı, şehre yazılıyor.

O, Türk güreşinin değil sadece, bizim değil, dünyanın Şeref’i.

Rabbim nazardan saklasın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol