banner1483

6 Kasım 2021’de Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlık seçimi yapıldığında, bu kez şeytanın bacağı kırılmış, senelerdir federasyona çöreklenen güreş bilmeyen zihniyetin imparatorluğu son bulmuş, yerine bu alemin ustası, kralı ve efsanesi Şeref Eroğlu seçilmişti.

9 Kasım’da da koltuğa oturduğunda hayalleri vardı. Düşündü, önce ekibini kurdu, kendince kurumda temizlik yaptı, avantaları kesilenler çemkirdiler ise de Türk Güreşinin unutulmaz ismi, bugünün Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı sayın Şeref Eroğlu, bu asalaklara taviz vermemişti. Federasyonu aile şirketi gibi yönetenlere ‘dur!’ dedi, bir anlamlı kurumu çiftlik gibi kullananlara kapıyı gösterdi.

Başkan seçildikten sonra da kırmızı çizgilerini hayata geçirme noktasında Türk Güreşi adına hedefler koydu, başarıdan başarıya taşıdı.

O, madalyalı şehrin madalyalı gururuydu, Şerefi’ydi.

Tabi Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı olunca, beklentiler de yüksekti. Verdiği onurlu ve anlamlı destekten ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e olan samimiyetinden ve desteğinden ötürü ilk şampiyonayı memleketine, Kahramanmaraş’a verdi.

Bu bir teşekkür, bir vefa şampiyonası idi.

*

Başkan Eroğlu, bu büyük, bu anlamlı ve bu Şeref’li koltuğa oturunca, hayallerini, projelerini hayata geçirmek için kolları sıvadı, yurt içinde ve yurt dışındaki şampiyonalarda şimdiye kadar alınmayan madalyaları topladı, başarılarının üzerine yenilerini ekledi.

Türk Güreşi küllerinden yeniden doğuyordu.

Beklentiler yavaş yavaş karşılık buluyor, zaman zaman yaşadığı maddi imkansızlıklara rağmen, alanını daraltma gayretlerine rağmen Türk Güreşi için, ata sporumuz için ne gerekiyorsa, zamanını, imkanlarını ve yeteneğini esirgemeden koştu, çalıştı, didindi.

*

Yazıyı uzatmak istemiyorum.

Son olarak Türkiye Gazetesinin düzenlediği ‘YILIN EN’LERİ’ne kapak oldu. ‘Yılın Oscarları’ kürsüsünde zirveye çıkan Dünya ve Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp çıktı, adı da ‘Minderin efendisi’ oldu. Hatırlayın, bu usta güreşçi, geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş’a gelmiş, Kervan Pastanesinde Sami Kervancıoğlu’nun onur konuğu olmuştu.

Türk Güreşinin onur abidesi, hemşehrimiz, Dereköy’ün bağrından çıkan Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat ikincisi Şeref Eroğlu da, sporda yılın yöneticisi seçilmiş, bu ünvana layık görülmüştü.

Kabul etmek gerekirse, Türk Güreşi Şeref Eroğlu ile altın günlerini yaşıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol