banner1483

Kanatlı hayvanların çoğu yumurtalarının üzerine yatar, belli bir süre sonra o yumurtalardan yavrular, (bizde cücük derler) yumurtadan çıkar, anne ve babası karınlarını doyurur, büyükrler ve sonra da yuvadan uçarlar.

Tavuklar mesela… Kendi yumurtalarına yatarlar. Biz ‘Gurk’a yattı’ deriz. Sonra yavrular, yani cücüklar yumurtadan çıkar, bir kısmını kediler, köpekler, yabani kuşlar yer, hayatta kalanlar yaşama tutunur. Yani gurktan çıkan gerçek sayı, hayatta kalanlardır. O da güzün (sonbahar) ortaya çıkar.

*

Buna neden girdim? Hafta içinde, Çarşamba günü konuğumuz Serdar Erdoğanyılmaz idi. Kıymetli meslektaşım Neşe Yıldızhan ile konuğumuzu soru yağmuruna tutarken, Ticaret ve Sanayi Odasının yeni başkanı kim olur sorumuza yukarıdaki örneği vermişti.

Bir de büyükşehir belediye başkanı sayın Hayrettin Güngör’ün ulaşımda tıkanan damarları açma vaktini sorumuza verdiği örnekti.

Ayrıca, biliyorsunuz, güzün, yani sonbaharda (Kasım’ın ilk haftasında) seçim var. Halen, bildiğimiz, görünen iki adaya var sahada. Mevcut başkan, yılların  tecrübesini sektöre yansıtma sürdürme kararı alan sayın Şahin Balcıoğlu ve gençliğini, enerjisini ve birikimini sektöre nakış nakış işlemek ve yararlı olmak isteyen sayın Mustafa Buluntu…

Tabi kararı 7 bin üye verecek. Serdar Bey’in ifade etmeye çalıştığı buydu.

*

Serdar Erdoğanyılmaz, tüm sorunlara ve sorulara mesleği ve alanı gereği, hukuki ve teknik birikimler üzerinden cevap verdi.

Tarımdan sanayiye evrilen şehrimin bugünlere gelmesinde, yatırımda çeşitliliğin önünün açılmasında, her meslekten insanların kendini tekstilci, sanayici kıvamına koymasında büyük payı olan, bu uğurda zamanını, emeğini, sağlığını ve işini-gücünü dahi ihmal eden TSO’nın efsane başkanı merhum  Mehmet Balduk isminin Arsan Kavşağına verilmesini olumlu bir öneri olarak kabul etti. Hatta yayın öncesi sohbet ettiğimiz eski valimiz sayın İlhan Atış bile öneriyi benimsemişti. Aklın yolu birdi nihayetinde.

*

Biliyorsunuz, yakın tarihte KSÜ’de rektör seçimi var. Niyazi Can hocamızla devam ediliri mi, yoksa şu sıralar YÖK’de mülakata çağrılan toplam 42 adaydan biri mi olur, kararı verecek olan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Mülakat bile hikaye yani.

Basının, hukuk camiasının ve inşaat sektörünün hafızası diye adlandırdığımız sevgili Serdar Erdoğanyılmaz, meseleye gayet ihtiyatlı yaklaşırken, söz yine döndü dolaştı kanayan yara haline gelen ve kronikleşen havaalanına geldi.

Bağırıp çağırmakla, afaki konuşmalarla, belgesiz ve bilgisiz yazılarla bu meselenin çözülemeyeceğini, problemin çözümü noktasında herkesin elbirliği içinde olmasını söyledi. Haklıydı. Bu meseleyi çözecek siyasi irade, TSO başkanı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi idi. İstişare edilecek, ilgili makamlara ulaşılacak ve özellikle EXPO 2023 öncesi bu mesele çözümlenecekti.

Herkesi elini taşın altına koymaya davet etmişti.

*

Aynı zaman da meslektaşımız olan sevgili Erdoğanyılmaz, yazılarında sıklıkla seviyesizliği, ölçüsüzlüğü, riyakârlığı yorumlar, toplumsal çöküntüye dikkat çeker, görgü ve nezaket kurallarının insan hayatındaki yeri ve önemine vurgu yaparken, kendisi de her zaman nezaketi, sevgi ve saygıyla yaklaşmayı, seviyeyi yaşam biçimi olarak kabul ederken, Eczacı Odası Başkanı sevgili Murat Aras’ın her sabah sosyal medyadaki sayfasında, ‘İyi sabahlar canım Türkiyem’ paylaşımını anlamlı bulduğunu söylemiş, yayının sonunda Aras’a atıfta bulunurcasına, ‘İyi akşamlar canım Türkiyem, iyi akşamlar canım Kahramanmaraş’ demesi nezaketin zirve ile eşanlamlısı oluyordu.

*

Canlı yayında daha neler konuştuk, kısaca geçeyim. Kısa diyorum çünkü 50 dakikalık yayın bir saate çıkınca, Serdar Erdoğanyılmaz’daki bilgi-birikim ve ifade zenginliği, güzelliği yayına ayrı bir kalite getirmişti.

Bu şehrin EXPO yaklaşırken konaklama ve ulaşım sorunu çözülmeliydi.

Bu şehrin evladı Tarım ve Orman Bakanı sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye sahip çıkmalıydık. Hükümetin ve Bakanımızın uygulamaya koyduğu tarım politikası ile ülke tarımının can simidi olarak gösterilen Bakan sayın Kirişçi’ye destek olmak, hepimize düşen bir görevdi. Ailedendi, bizim mahallenin yüz akıydı nihayetinde.

Bendenizin ve Serdar Erdoğanyılmaz’ın da yakından tanıdığı Bakan devlet terbiyesi ve eğitimi almış sayın Kirişçi, bu şehir için, ülke tarımı için bir şanstı, bir fırsattı.

Tabi sevgili Erdoğanyılmaz da öyle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol