‘Uzayan dal bizden olsun misali’ benden değilsen, benim odaya, benim kooperatife, benim kuruma, benim gönül verdiğim takıma, benim oy verdiğim siyasi partiye kayıtlı değilsen, oy vermediysen, kusura bakma, kredi miredi yok sana. Başka kapıya!’

Tabi bu açık açık söylenmez, bile bile lades demez kimse de, sistem gereği, kendi yandaşına, kendi üyelerine, kendi takım arkadaşlarına, ileride kendisine getiri sağlayacak dostuna, ileride yapılacak seçimde kendisine araka çıkacak, oy verecek, devşirecek kimseye verirler krediyi.

Zaten daha haberi kamuoyuna düşmeden, sistemde görünmeden o kurumun başındaki zat-ı muhterem habere salar eşine-dostuna, üyelerine, yandaşlarına, sessiz ve derinden giderek, kimseyle paylaşmadan önce can, sonra canan ilkesinden hareketle, eh kredi verdiği eşşek de değil ya, kendisini görecektir mutlaka!

*

Zaten başladığı ile bittiği bir olur. Müracaat edenler çıkarsa da, bitti derler, kalmadı derler, alan alır, alamayan da kaderine küser, ya da içinden küfrederek günah katsayısını artırır!

Gazetelere, sosyal medyaya ve kamuoyuna düşerse, ne ala… Şu kadar faizsiz, hatta geri ödemesiz kredi. Yetiş vatandaş koş, koş sen de yetiş, sende al.

Alan alır da, sen ne alırsın onu bilemem. Üç mü, beş mi, ya da üç’ün biri mi? Kısmetinde ne varsa artık!

*

Şu sıralar KOSGEB’in 2 yıl ödemesiz faizsiz kredi başvuruları, talepleri gündemde iken, ortalık toz duman. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya kalkışanlar bilgi kirliliğine neden olmaya başladılar.

Vatandaşın, depremde mağdur olan esnafın kafası karışık.

Noktayı koyan ise sayın Ahmet Kuybu oldu.

Bu meselede, son günlerde Esnaf Birlik Başkanı sayın Ahmet Kuybu ve bazı oda başkanları meseleye açıklık getirdiler, esnaf ve sanatkarın öncü temsilcileri olduklarını, esnafların işlerinin kolaylaştırmak, onlara hizmet etmek gayesini ilke ve görev edinerek bulundukları makamlarda oturduklarını söylediler, Kuybu Başkan ise, “Hiçbir ticari amaç gütmemiz söz konusu değildir. Son zamanlarda destek kredilerinin açıklanmasıyla birlikte, bazı oda başkanlarının bilgimiz dışında üyelerini danışman firmalara belirli ücret karşılığında yönlendirdiklerini ve kesin kredinizi çıkacak sözüyle zor günler geçiren esnaflarımızı ümitlendirerek boş vaadlerde bulunduklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım!” demişti.

*

Eklemiş ve demişti ki sayın Kuybu, “Hiçbir esnaf odası üyelerinden destek kredi müracaatı için ücret alamaz, herhangi bir danışmana yönlendiremez. Bu kayıtları almak odalarımızın asli hizmet görevidir. Bizler işlerinizi kolaylaştırmak için varız!”

Teşekkürler Başkanım. Size yakışan açıklama buydu zaten, ki bekleniyordu. Rahatlattınız esnafı, vatandaşı.

Var olasın sayın Kuybu!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol