6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde en çok zarar gören ilçeler hangisiydi?

Pazarcık, Dulkadiroğlu, Elbistan ve Türkoğlu.

Peki, depremden sonra en çok artçıların yaşandığı ilçe hangisiydi?

Göksun.

Ve bu ilçeler muhalefet partilerine geçti. İlahi tesadüf mü, kaderin cilvesi mi, şans mı, bilemedim gitti…

AK Parti’nin bu ilçeleri kaybetmesi manidar mıydı, değil. Peki, tehlike geliyorum diye bas bas bağırıyor muydu, evet.

Nihayetinde Nurhak kaleyi korurken, (sevgili İlhami Bozan’ı kutluyoruz) iki dönem sonra CHP Pazarcık’ta yine seçimi kazandı, Harun Vicdan Ekinözü’nün vicdanı oldu, Elbistan da Ali Öztunç sayesinde CHP’ye geçti.

Bu seçimin bir başka ve gerçek galibi Yeniden Refah Partisi oldu. Büyükşehiri kaybetti ama biri metropol olmak üzere iki büyük ilçeyi kazanarak, hem Türkiye genelinde üçüncü parti oldu, hem de yerelde başarı çıtasını yükseltmeyi başardı. AK Partinin kalesi Dulkadiroğlu, Göksun ve Türkoğlu Yeniden Refah bayağı ile dalgalandı. Mehmet Karaca’ya hayırlı osun!

Göksun’da Selim Cüce’ye, Dulkadiroğlu’nda Mehmet Akpınar’a da…

Bunda, bu başarılarda büyükşehir belediye başkan adayı Muhammet Aydoğar’ın çabası, aday tercihindeki isabet, kazanmanın ana unsuru oldu.

*

‘Horoz öttü, dava bitti’ derler Anadolu’da. Seçim seçim dedik, geçimi bir tarafa bıraktık, seçimle yattık, seçimle kalktık, adayları haberlerimize, yorumlarımıza kattık, değerlendirdik, teraziye taşıdık ve gelin bu saatten sonra kimin nasıl kazandığını, kimlerin nasıl kaybettiğine bakalım.

Kaybedenler kulübünün patronlarına da…

Anadolu’da birisi birileri veya bir hadise, kurum karşısında ileri geri konuştuğunda, ‘Söyleyene değil, söyletene bak!’ denilir.

AK Parti büyükşehiri kazandı ama ilçelerin çoğunu kaybetti. Metropol ilçe Dulkadiroğlu… Bu kaybın bedelini kim ödeyecek, (Vahit Kirişçi mi, Ö. O. B. Debgici mi?) fatura kime kesilecek, hesabı kime sorulacak, zaman gösterir.

Bu kaybettirmelerde kimlerin rolü oldu derseniz, kaybedene, kaybedenlere değil, kaybettirenlere bakacaksınız.

*

Artık esnaf ziyaretleri de bitti, iftar sofralarına katılım ve bu sofralarda yerli yersiz konuşmalar da… Hele hele kaybedenler artık sahada olmayacaklar, köşelerine çekilecek, ‘Biz nerede hata yaptık?’ diye kendilerini sorgulayacaklardır mutlaka.

Çok yemek yemekle karın doymuyor! Bazen sofralardan aç kalktığınız da olmuştur. Gittiğiniz her yerde kendinden başka olmayana, sana oy vermeyene, vermeyecek olana, ona fetö’cü, ötekine İsrail uşağı, berikine Filistin düşmanı derseniz, olacağı buydu işte. Hezimet bağıra bağıra geldi.

Kendi elinizle kendi gözünüzü çıkarttınız.

*

Ben demiştim, ben biliyordum laflarından hoşlanmam. Ama görünen dağın uzağı yoktu.

Aday tercihlerindeki hatalar zinciri, ilçeleri kaybetmeyi getirdi. Düşünün, ülke geneline geliyorum, CHP 35 yıl aradan sonra birinci parti olmayı başardı. Yerelde, Elbistan’ı, Ekinözü’nü, Nurhak ve Pazarcık’ı alarak ihtilal yaptı adeta. Tabi ki Başkan seçilen Av. Haydar İkizer'i kutluyoruz. 

Ali Öztunç, bu seçimlerin, bu zaferlerin baş mimarı, baş komutanı oldu ‘atom karınca’

Günlerdir, haftalardır memleketi Elbistan’a çadır kurdu, orayı karargah ilan etti, adayı için çalıştı, koşturdu, çırpında sonunda zaferin kazananı oldu.

Belediye Başkanı seçilen Av. Erkan Gürbüz kardeşimizi tebrik ediyoruz. 

*

Hele şu bulutlar dağılsın, sular çekilsin, daha çok yazarız da, bir son sözüm, seçim sonuçları gösterdi ki, İYİ PARTİ diye bir parti yok artık. Tarih sahnesinden silindi gitti. Bakmayın siz sadece Nevşehir’de seçim kazanmasına, Meral Akşener kendi kendini bitirdiği yetmemiş gibi, partiyi de bitirmeyi başaran büyük siyasetçi olma onuruna erişti!!!!

Deva Partisi imiş, Gelecek Partisi imiş onlara da veda etti Türk toplumu.

Saadet Partisi de bu saatten sonra, milli görüş geleneğinden gelen siyasi irade olması hesabında ya Yeniden Refah çatısı altında siyasetini sürdürür, ya da o da diğer küçük, ufak partiler gibi yok olup gider!

Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen sayın Fırat Görgel’i kutluyorum, başarılar diliyorum.

Devam ederiz…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol