Kimse kusura bakmasın, bu sonuçlar bekleniyordu. Sürprizler olacak mıydı, 1 Nisan şakası değil, vatandaşın tepkisi, öfkesi, isyanı sandığa yansıyacak mıydı, evet.

Şaka değil, gerçekti ortaya çıkan tablo.

Emekliler, dar gelirliler, depremde mağduriyet yaşayanlar iktidara öyle bir tokat indirdi ki, feleğini şaşırttı.

Kendi adımla yazdığım köşemde bazı notları düştüm. Tekrarına gerek duymadan, bu saatten sonra artık bakanlık koltuğuna oturanların icraat, hizmet vakti olduğunu herhalde hatırlatmaya gerek yok.

Vaatler geride kaldı, iftar programları da bitti kendi gönüllerince, esnaf ziyaretleri, canımlı cicimli, kucaklarında çocukla fotoğraf çektirme kareleri ve samimiyetsizlikleri de bitti, şimdi oturup plan ve projeleri hayata geçirme zamanı.

*

AK Parti 3 ilçede kaldı. Andırın, Afşin ve Onikişubat. Diğer ilçeleri neden kaybetti, aday tercihlerinde hata mı vardı, siyasilerin, başkan adaylarının ulu orta ve yersiz konuşmaları vatandaşın tercihini mi tetikledi, bunlar çok konuşulacak, çok yazılacak.

Fakat birileri hesap verecek. Bazı aday tercihlerinde ısrar ve inat edenlerin hezimetteki payını herhalde sayın Cumhurbaşkanı soracaktır.

Fatura kime kesilecekse şayet. Vahit Kirişçi’ye mi kesilir, Ö. O. B. Debgici’ye mi göreceğiz.

*

Şaka değil, gerçeği yaşadık.

6 Şubat depreminde çok yara aldık, çok acılar yaşadık, çok canlarımızı kaybettik. 31 Mart depreminin faturası ağır geldi. Bakalım bu enkazı kim kaldıracak!

Ne diyelim, ülkemize, şehrimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah seçilenler, koltuğa oturanlar bizleri mahcup etmezler, gelen gideni aratır ilkesini tekrarlamazlar, vatandaşın umutlarını yeşertirler.

Hayırlısı…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol