banner1483

Bir önceki yazımın başlığı, ‘sahteler, sahtekarlar’ idi. Gazeteciler dâhil, her meslek gurubundan sahteleri sahtekarları nakış nakış izlemeye çalışsak da, uzayınca devamını bugüne taşımak farz oldu diye düşündük, söylemek istediğimiz kalan bölümleri bugüne sakladık.

Hadi, buyurun!

Kimse olduğu gibi görünmeyi aklından geçirmiyor. Kendini olduğundan fazla gösterince, söyleyince sanki padişahın püsküllü oğlu, bir halt oldum zannediyor.

Kalıbına baksan adam zannedersin de, içi boş sebze-meyve sandığı gibi..

Neyse ya, amaaaaaan. Geçiyorum.

*

Vallahi ister inanın ister inanmayın, sözlerime ister kalır, ister kazımazsınız, yazacaklarım belki sizi de rahatsız edebilir, belki de içinde kendinizi de bulabilirsiniz, o sizin sorununuz, ama yazmak zorundayım.

Siyaset ticarete, ticaret siyasete din de her ikisine araç edildi mi? Bal gibi edildi ve bu sömürünün ardı arkası kesilmez de. Bir kere yağan kar gibi, yer tuttu, arabada kar lastiğin de yoksa, kaldın mı evde! Hadi çık çıkabilirsen çarşıya, pazara, işine-gücüne!

Dinin ticareti başladı son senelerde. Hayatında alnı secde görmeyenler, namazda gözü olmayıp ezanda kulağı olduğunu sananlar bile dini istismarda sınır tanımıyor. Her Cuma toplu mesaj, her kutsal günde toplu mesaj, bayramı seyranı da ekle, bakıyorsun heriften, pardon adamdan Müslümanı yok zannedersin!

Sahte Müslüman, sahtekâr inanç sahibi…

Geçmişte hatırlayın, İslami finans kuruluşu diye anamızı bellediler, milleti keriz yerine koyup söğüşlediler. Hepsi de zengin oldu, vatandaşı inek gibi sağdı, soyup soğana çevirdi, köşe oldular ve şimdi kayıptalar, yoklar.

*

Hamdolsun demek, insanları ikna etmenin, tatmin etmenin, kandırmanın, uyutmanın öncü sıfatı haline getirildi.

Tabi ki Rabbimize hamd ederiz. O’na hamdolsun!

Ama senin gibi sahtelere, sahtekârlara değil.

Vatan diyorsun, ezan diyorsun, millet diyorsun, bayrak diyorsun, bir yerde belediye meclis üyesi olmuşsun, değmeyin paşama, parayla belediyeye adam girdiriyor, nerede ranta açık bir alan varsa, daha meclisten onayı çıkmadan adamını arıyor, ‘falan yer imara açılacak, çabuk oradan bana yer kap!’ diyerek kul hakkını zaten yerle bir ettin de, vicdanını nasıl körelttin, ona hayret ediyorum!

Sahte vali, sahte savcı, sahte hâkim, sahte emniyet müdürü, sahte ve sahtekâr gazeteci, sahte başkan, sahte işadamı, sahte zengin, sahte doktor, sahte milletvekili, sahte başkan…

Öfffff! Yazarken bile yoruluyorum valla!

*

Bakın yakalandığında kendini asker kökenli göstermek için, ya albay oluyor, ya üst düzey komutan. Televizyon haberlerine çok düşüyor böyleleri.

Bal gibi meydanda işte, adam sahte subay! Kandırıyor milleti, genç kızları, gariban esnafı, çıkarı için, keyfi için, zevki için… Yakalandığında, foyası meydana çıktığında, başını yere bile eğmiyor!

*

Bırakın başkasını, ürettiğimiz pul veya toz biberin bile sahtesini çıkarttık, toz bibere kiremit tozu, kepek karıştırıp, üstüne de ‘halis Maraş biberi’ diye yazıp milletin aklıyla dalga geçtik.

Para, bildiğimiz para işte. 

Paranın da sahtesi çıkalı piyasaya seneler oldu. Düğünlerde atılıyor, çocuklar bile kapış kapış yapmıyor. Biliyor ki para kadar atan da sahte, sahtekâr!

Sahte hacılar, sahte hocalar, sahte şeyhler, sahte öğretim üyeleri, sahte tarikatçılar, sahte müridler, bu şarlatanlara, bu inanç tacirlerine inanan sahte Müslümanlar.

Lakin kabul edilir ki, bir kolumuz siyasette, bir kolumuz ticarette, ayaklarımız da tarikatlarda.

Bir üçgen bu.

Bermuda Şeytan Üçgeni desem bana saldıracaklar, beni hedef tahtasına koyacaklar, beni çarmıha gerecekler, darağacında sallandıracaklar.

Yazmasam, iman hala koymayacak!

*

Evet, üçgen bu. Ticaret, siyaset ve tarikat üçgeni. Bunlar,  dindarların, gerçek inanan kesimlerin sahtecileri. Zavallı gerçek inanç sahiplerini söğüşleyen, onların kanını emenler bunular işte.

Namazda en ön safta durmak da sizi kurtaramayacak!

Bu ülkenin samimi, duyarlı, hassasiyet sahibi gerçek inananlara ihtiyacı var. Sahtelere, sahtekârlara değil.

Buna kendim de dâhil, gazetecileri de ekleyebilirsiniz.

Ben, sen, ötekiniz, tarafınızı seçin derim!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol