banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

YURTDIŞINDA HASTANE İNCELEMELERİ
 Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ve sağlık personeli, “AB Ülkelerinde Cerrahi Yoğun Bakım Ünitelerinde Hasta Bakım Hizmetlerinin Farkındalıkları, Müdahalelerde Hasta Transportunun Avrupa Birliği Düzeyinde İncelenmesi Projesi” kapsamında yurtdışında incelemeler yaptı. 

Dr. Yıldırım, sağlık eğitimi ve sağlık hizmetleri alanında ülkeler arasındaki bilgi sınırının kalktığı, refah, mutluluk ve dünya barışı için işbirliğinin gerçekleştirildiği çağımızda, bilimsel ve teknolojik açıdan büyük bir gelişme sağlandığını söyledi. 
Sağlık hizmetleri ve eğitiminde üzerinde durulan başlıca konunun, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek niteliklere sahip, kalifiye hizmetler sunabilmek olduğunu belirten Dr. Yıldırım, “İnsan sağlığına ve eğitimine yapılan yatırım gelişmişlikte en büyük etkendir” dedi. 
İspanya’nın Sevilla ve Almanya’n ın Regensburg şehrindeki kamu, özel ve üniversite hastanelerini gezerek, özellikle cerrahi yoğun bakım ünitelerini incelediklerini ifade eden Dr. Yıldırım, şunları kaydetti: 

“Cerrahi yoğun bakım tedavisinin temelinde tıbbi tedavi ve hemşirelik bakımı vardır. Ekip çalışmasın ın en iyi sergilendiği yer yoğun bakımlardır. Amaç; yaşamsal bulguları güvencede olmayan yakın takip ve tedavi gerektiren hastaların yaşamsal fonksiyonlarını en k ısa zamanda düzenlemektir. Cerrahi yoğun bakım ekibi; bilgi beceri, deneyim ve uzmanlıkları ile tıbbi tedavi ve bakıma katkıda bulunacak doktor, hemşire ve diğer sağlık personelinden oluşmaktadır.” 
-‘’SAĞLIK HİZMETLERİNİ KARŞILAŞTIRDIK’’- 
AB projeleriyle amaçlarının hastanelerinde görev yapan yönetici, doktor ve hemşirelerin mesleklerindeki gelişmelerin yanı sıra, sunulan hizmetlerin üst seviyeye çıkarılması oldu ğunu vurgulayan Dr. Yıldırım, ‘’Bu ve benzer projeler kapsamında hastanemizde, şehrimizde ve ülkemizde sunulan sağlık hizmetleriyle Avrupa ülkelerinde sunulan sağlık hizmetlerini karşılaştırma imkanı bulduk” diye konuştu. 
Dr. Yıldırım, yaptıkları incelemelerde Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetlerinin Avrupa ülkelerinde sunulan sağlık hizmetlerine eşdeğer olduğunu gözlemlediklerine dikkati çekerek,  “Farklı uygulamaları hastanemize entegre ettik” diyerek sözlerini tamamladı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol