banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
 İlimizde yoğun olarak soba ile ısınan mahallelerde Müdürlüğümüz mobil aracı ile anonslar yapılarak ve broşürler dağıtılarak farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır.

        İl merkezindeki Muhtarlarımızı da bu konuda duyarlılık göstermeleri ve destek vermeleri amacıyla da ziyaret ettik. Burada halkımıza yönelik broşür ve afişlerin dağıtılmasında muhtarlarımızdan yardım aldık. Mahalle Muhtarlarımızın desteğiyle Halkımızın duyarlılığının artması amacıyla broşürlerimiz ve afişlerimiz Otobüs Duraklarına, Mahalle Muhtarlıklarına ve Esnaflarımızın dükkanlarındaki görünür yerlere asılmaları sağlanmıştır. Karbonmonoksit zehirlenmelerine maruz kalınmaması için soba ile ısınan evlere ziyaretler yapılarak, doğru bir sobanın nasıl kurulması ve  ne şekilde yakılması, hangi durumlarda sobanın yakılmaması gerektiği konusunda bilgilendirmeler ve eğitimler verilmiş, bu tür can kayıpları ve acıların yaşanmaması için tüm uyarıların dikkate alınması konusuna vurgu yapılmıştır.

       Soba Zehirlenmelerinin önüne geçilmesi gerekliliğine vurgu yapan Dr. Ahmet YENER 'Doğru yakılan soba ısıtır, Yanlış yakılan soba öldürür ' diyerek soba yakımından sobanın kurulmasına kadar uzmanların tavsiyelerine uyulması gerektiğini vurgulamıştır.Ayrıca Soba zehirlenmesinin belirtilerinden bahseden Halk sağlığı Müdürümüz Dr.Ahmet YENER, kişide bulantı,bilinç kaybı,baş ağrısı,halsizlik gibi belirtiler görüldüğünde ortamın hemen havalandırılması gerekir ve  112 Acil Servisiyle irtibata geçilmesi gerekir.Burada bizim amacımız bu tür felaketlerin yaşanmadan önüne geçilmesidir.Halkımızın tavsiyelerimize uyarak soba yakımı ve bakımlarını yaparak bu tür acıların yaşanmasının önüne geçebiliriz.

       Gezici otobüsümüz İl Merkezimiz ve İlçelerimizde anons ile soba zehirlenmelerinde farkındalık oluşturulmak amacıyla ziyaretlerimiz devam edecektir.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol