Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

 “HER İKİ DOĞUMDAN BİRİNİN SEZARYENLE OLMASI ÜRKÜTÜCÜ BİR DURUM”
 AK Parti İktidarı döneminde sağlık sektöründe verilen hizmetlerin devrim niteliğinde olduğunu ifade eden Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Kahramanmaraş’ta bebek ölüm oranlarının binde 20.4’den binde 9.8 oranına düştü. Doğum sırasında anne ölüm oranı binde 110’da iken 2012 sonu itibariyle anne ölümleri ortadan kalkmıştır. Anne ve bebeklerin sağlık taramaları çok ciddi rakamlara çıktı. Fakat burada bizim dikkatimizi çeken ve düşündüren en önemli olay sezaryenle doğum oranlarıdır. Kahramanmaraş’ta ve ülkemizde her iki doğumdan biri sezaryenle yapılmaktadır. Hatta bazı hastanelerde sezaryenle yapılan doğum oranları yüzde 70’lere çıkmaktadır. Vatandaşımız kendisi sezaryenle doğum yapma isteği bir yana, sezaryen teklif edilse bile bunun gerekçesini tam olarak sorgulamalıdır. Gerçek anlamda ihtiyaç varsa, annenin, bebeğin sağlığı riske giriyorsa elbette ki sezaryen yapılacaktır ama bu oranları yüzde 15’i geçmemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.


KAHRAMANMARAŞ’TA SAĞLIK YATIRIMLARI REKOR DÜZEYDE ARTTI

Kahramanmaraş’ta 1993-2002 yılları arasında 1.5 milyon TL olan, tıbbi donanım ve teçhizat harcamalarının 2002-2012 yılları arasında 113 milyon liraya çıktığını, yatırım onarım harcamalarının ise 14 milyon liradan 218 milyon liraya yükseldiğini, toplam yatırım harcamalarının ise 15.5 milyon liradan 331 milyon liraya ulaştığını ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Hükümet olarak sağlık yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Hastanelerimizi yeniliyoruz, yeni hastaneler yapıyoruz. Hastanelerimizin yaşam koşullarını iyileştiriyoruz. Tüm bunları yaparken temel gayemiz, bu ülkenin güzel insanlarına en güzel hizmeti sunmaktır. Vatandaşlarımızı hastane köşelerinde kuyruk bekleme çilesinden kurtardık.” diye konuştu. Pakdil açıklamalarını şöyle tamamladı.

“ÖZEL SAĞLIK YATIRIMLARI DA ARTIYOR”

Sağlık hizmetleri alanında kamu yatırımlarını artırıyoruz. Fakat burada dikkat çeken bir durum daha var. Kamunun yanı sıra özel sektör sağlık yatırımları da giderek artıyor. Türkiye’de son 10 yıldır özel sağlık hizmetlerinde yaşanan belirgin artış, yurt dışından da çok sayıda yatırımcının ilgisini çekiyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde özel hastane sayısının 600’ü bulmasının beklendiği ülkemiz, bu alanda uluslararası faaliyet gösteren yerli ve yabancı yatırımcılar için büyük bir çekim merkezi durumunda. Bu durum sadece sağlık yatırımları ile sınırlı değildir. Artık insanlar ülkemize dünyanın her noktasında tedavi olmak, şifa bulmak için gelmektedirler.”


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol