Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

ATEKDER’DEN SAĞLIK ÇALIŞTAYI

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık reformu adı altında Sağlık meslekleriyle ilgili yeni bölümlerin dahil edilmesi ve mevcut sağlık mesleklerindeki iş tanımlarının Avrupa standartlarına uygun hale getirilmesi ihtiyacı nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından; sağlık meslekleri olan Tabip, Ebe, Hemşire, Ameliyathane Cerrahi teknikerleri, ATT, Paramedik, Anestezi Acil Tıp Teknikeri, acil afet ve afet yönetimi, Diyetisyen ,Dil konusma terapisi, Tibbi patoloji Teknikerliği diğer Sağlık Teknikerleri ve Sağlık Teknisyeni gibi mesleklerin görev tanımlarında güncelleme yapılması için Sağlık Bakanlığı 2020 yılında ilk adımını atmıştı. İlk çalıştay 2 - 11 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet TEKİN ve Sağlık Meslekleri Dairesi Başkanı Dr. Kemal Serdaroğlu’nun açılış konuşmaları ile başlayan çalıştay birçok STK temsilcilerinin katılımlarıyla; meslek çalışma grupları kendi çalışmalarını hafta boyunca ayrı ayrı salonlarda komisyon üyeleri ile yürüttüler.

Sağlık Meslekleri Mevzuat Güncelleme Çalıştayına Cerrahi Ameliyathane Teknikerlerini temsilen ATEKDER yöneticileri katıldı.

Ameliyathane çalıştayında; ATEKDER Türkiye Ameliyathane Teknikerleri Derneği Genel Başkanı Funda AYTAÇ toplantı sonrası şu basın açıklamasını yaptı; “Cerrahi Ameliyathane Teknikerlerinin çalışma grubu olarak yer aldığımız çalıştayda, hem kamu da hem de özel sektörde istihdam edilen meslektaşlarımız adına görev yetki ve sorumluluklarımızın güncellenmesi ve genişletilmesi için çalıştayda yer almış bulunmaktayız. ATEKDER 'i 2016 yılında kurularak devlet ve Vakıf Üniversitelerinde öğrencilerle bir araya gelip Meslekleri hakkında konferans, eğitim ve paneller düzenledik.

Aynı zamanda atama ve mevzuat çalışmaları üzerine çalıştaylar düzenleyerek Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalışarak sahadan bir fiil bilgiler aktardık. 2018 yılında başlatılan bu çalışmalara sürekli olarak katkı sunmaktan ve bu çalışma grubu içerisinde yer almaktan onur duyuyoruz .ATEKDER Yöneticileri olarak Çalıştaya katılım sağladık. Çalıştay süresince tüm yetkililer ile görüşme imkanımız oldu. Bizlerde oluşturulan bu komisyonda görüş ve önerilerimizi sunduk.

Eğe Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu program Başkanı Dr. Ögr üyesi Gül Özlem YILDIRIM, Atatürk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Üyesi Arzu Gezer hocalarımıza ; Sağlık Bakanlığı Mevzuat Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan Sağlık Uzmanı Sn. Fatma Tuna Öncirak hanımefendiye yoğun mesai harcayarak mesleğimizin gelişimi adına gösterdikleri çok kıymetli emekleri için ayrıca teşekkür ederim.

Antalya 'da gerçekleştirdiğimiz bu çalıştay ile başarılı sonuçlar ortaya koyarak;  Avrupa standartlarını yakalayacağımızı umut ediyorum . Saygılarımla!”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol