banner1486
Öne Çıkanlar DİŞ HASTANESİNDE MESAİ DIŞI UYGULAMA Esat Şengül EKEN BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR Diyanet işleri

Bu haber kez okundu.

 BAĞCI; “HUKUKİ VE SİYASİ BİR KOMPLO İLE KARŞI KARŞIYAYIM!”
  

Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı’dan ilkin geçirdiği soruşturmada yaşanan süreci ve neticesini öğrenmek istedik. Konu hangi aşamada idi? Şunu söyledi cevaben; “17-25 Aralık sürecinde bazı sebeplerden ötürü soruşturma geçirdik. Zor bir süreç. Allah kimseye yaşatmasın! İnsanın siyasi, aile ve iş hayatını da olumsuz etkiliyor haliyle. Çok şükür kendimizden, yaptıklarımızdan emindik, her zaman devletimizin, milletimizin yanında olan bir toplumun ferdiyim. Kanada’da, Barolar Birliği ile Adalet Bakanlığının organize ettiği toplanda iken hakkımda soruşturma açıldı. Hadiseyi Kanada’da öğrendim, bir hafta sonra da zaten Kahramanmaraş’a döndüm. Veremeyeceğim hiçbir hesabım yok! Gerekli yerlere bildiklerimiz i, kendimizi anlattık. Çok şükür bir tutuklama olmadı ama hakkımızda dava açıldı. Yargılanmamız devam ediyor. Üç aşağı beş yukarı neyin ne olduğu ortaya çıktı. Şahsıma karşı hukuki, siyasi bir komplo ile karşı karşıya kaldığımı söyledim, şimdi de söylüyorum. Bunun yaralarını sarmaya çalışıyoruz! İnancım o ki, adalet er ya da geç tecelli edecek. Herkesin bir hesabı varsa, Allah’ın da bir hesabı olduğunu kimse unutmasın! İnancım tam, vicdanım rahat. Devletime ve milletime zarar verecek bir eylem, düşünce içinde olmadım, olamam. Halkın vicdanında da aklandığımı biliyorum.”

EN BÜYÜK DESTEK AİLEMDEN VE HALKIMDAN

Bu sıkıntılı süreçte yanında kimler vardı, en büyük desteği kimden, kimlerden almıştı. İşite cevabı; “Başta eşim, ailem olmak üzere, kuşkusuz en büyük desteği halkımdan aldım,  gördüm. Neticede insanız, sevenimizi kadar sevmeyenlerimiz de var. Nereye gitsem, dostlarımın, halkımın yanımda olduğuna şahit oldum. İlerleyen günlerde, ak ile karanın, doğru ile yanlışın ayrıştığı noktaya geliriz, adalet mutlaka tecelli edecektir.  Bu süreç sonunda alnımızın akı ile bu davadan sıyrılacağımıza inanıyorum” dedi.

ADAY DEĞİLİM, ZATEN SORUŞTURMAM VAR!

Ekim ayının ikinci haftasında Baro seçime gidiyor. Başkan Bağcı’nın bu ikinci dönemi. 3. dönemde olmayacağını net ifade ederken, gerekçesini de ifade etti; “Yeni dönemde yokum. Zaten hem yoruldum, hem de yaşadığımız yargı süreci, yeniden başkan adayı olmama engel. Avukatlık kanununa göre. Bayrağı yeni bir arkadaşımıza devredeceğiz. İnşallah gelen arkadaşlarımız, Baro’yu ve meslektaşlarını en iyi şekilde temsil ederler, ki buna inanıyorum!” diye konuştu.

Yeni dönem için aday olmayı düşünen meslektaşlarının olup olmadığını sorduk. Şu anda başkanlığı aklından geçiren meslektaşlarının olduğunu, ancak ismi geçen arkadaşlarından henüz kimsenin sahaya çıkmadığını sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol