Bugüne kadar, bu köşede çok kişiyi anladığımızı ve tanıdığımızı bilerek veya bilmeyerek, zannederek veya zannetmeyerek sizlere tanıtmaya çalıştık.

Bunu yaparken duyumlardan yola çıkmadık.

Bizzat konuştuk, görüştük, yaşadık, oturup çay-kahve içtik, bir lokma ekmeği boğazımıza indirdik. Yolculuk da yaptık. Çünkü insan ancak güçlü bir kanaate varıyor. Bazen de tanıdığınızı zannettiğiniz kimselerin fos, boş ve çürük olduğunu anlıyorsunuz zamanla, ama iş işten geçmiş oluyor.

*

Ramazan Gürbak.

Nereden geldiğini inkâr etmeyen alçakgönüllü, tevazu sahibi muhtar. Muhtarlar dernek başkanı. Gözü gönlü gani adam.

Seneler önce, Batıpark akaryakıt istasyonunda, sahipliğini kadim dostumuz, beyefendi insan Mustafa Evliya’nın yaptığı petrolde pompacı olarak çalıştı uzun süre.

Sevgili Mehmet ile…

Dedim ya, yüksünmedi, işini, mesleğini saklamadı. Aksine gür sesle haykırdı pompacı olduğunu.

Şimdi, gelinen noktada…

*

O’nu yaklaşık 30 senedir tanıyorum.

Hem Serintepe Mahallesinin muhtarı hem Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı.

Sadakatten, samimiyetten, dürüstlükten hiçbir zaman sapmadı, gönül adamlığının peşini bırakmadı, yüreğinde biriktirdiği insan sevgisi ile herkese eşit yaklaştı. Kimseyi birbirinden ayırmadı.

Siyaseti seviyor. Kim sevmiyor ki?

Tuttu, bir önceki dönem AK Partiden milletvekili aday adayı oldu fakat listeye giremedi.

Sevdası hizmet, aşkı Kahramanmaraş olunca, tuttu 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde bir kere daha milletvekili aday adayı oldu. Samimiyeti, sadakati ve gayreti onu 8. sıraya getirdi.

Yine olmadı. Seçilemedi.

Ama dedim ya, yüksünmedi, küsmedi, kırılmadı. Aksine, bırak sekizinci sırayı, birinci sıra milletvekili adayı gibi çalıştı, koşturdu, çırpındı.

*

Geldik 31 Mart mahalli seçimlerine.

Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fırat Görgel’in adaylığı sürecinde özveriyle çalıştı. Gece demedi, yağmur-çamur dinlemedi, uyku uyumadı, yüreğini değil, gövdesini koydu ortaya kazanması için, partisinin oylarını artırmak için.

Amacına erdi, muradına erdi, Fırat Görgel büyükşehir belediye başkanı oldu. Emeği, payı ve katkısı büyük mü, olabildiğince…

Her insanın bir hedefi vardır.

*

Ramazan bayramının son günü olan Cuma günü Ilıca’yı ziyaret etti arkadaşları ile. Milletvekili gibi karşılandı. İlgi çoktu.

Bence AK Parti İl Bakanlığına layık isim. Olur mu, patronlar ne der, Ankara ne buyurur, ben bilmem merkez bilir. Ama yakışır mı, eh, niye olmasın! 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol