Yarana merhem olacak dost zaten zor bulunuyor da, kendi düşmanımızı yaratmada üstümüze yok. Ha, bazıları da rakip, düşman pozisyonda olmaktan mutlu ve tatmin oluyor. Düşman ve rakip görünmek, hissedilmek toplumdaki kariyerine artı sağlıyor diye düşünenlerin sayısı az değil.

Ama biz, yani toplum olarak düşmanımıza, rakibinize çemkirmeyi marifet sayanlar sınıfında iken, dişimizi döküldüğü halde, takma diş kullandığımız halde düşmanı ısırmaya kalkışırsak, takma dişler rakibin, düşmanın üzerinde kalır, rezil rüsva oluruz!

*

Yazdığımız yazılar, söylediğimiz yorumlar ister istemez rakip, düşman yaratıyor. Oysa bizim karşımıza rakip çıkartma, düşman yaratma gibi hevesimiz, niyetimiz olmadı, olması da beklenemez zaten.

Netice itibariyle biz de bu şehirde yaşıyoruz ve her gün yüz yüze bakıyoruz! Ancak langir lingirlere, yanlışlara, haksızlıklara ‘eyvallah!’ diyecek halimiz de yok!

Kabul eder veya etmezsiniz, eleştirilmeye tahammülü yok insanların. İstiyor ki herkes övünelim, takdir edilelim, eleştirilmeyelim, hep ön planda olalım, sürekli iltifatlarla taçlandırılalım.

Yok öyle bir dünya!

*

Neyse, rakibi ve düşmanı bir kenara bırakalım, biraz da şehrimizde gelişen güzelliklere, beklenen ve özlenen atamalara, iyi giden ne varsa onlara bakalım.

Nihayet, evet nihayetee diyorum, il sağlık müdürümüz atandı. Bu göreve layık çok dostumuz vardı, ancak kamuoyunun ve sağlık camiasının da olumlu karşıladığı Uzm. Dr. Vehbi Şirikçi’nin görevlendirilmesi, isabetli bir karardı.

Bu meselede kararlı bir duruş gösteren AK Partinin evladı, bu şehir ve AK Parti için gerekli olduğuna inandığım sayın Fırat Görgel ve arkadaşlarını kutluyorum. Çünkü Şehir Hastanesi Başhekimi sevgili Şirikçi’yi en iyi tanıyan kibir abideleri, elini dahi uzatmaya imtina eden siyasiler değil, bizzat bu şehirde siyasetin hafızası, öz evladı Görgel idi.

Merkeze 3 olmak üzere, 2 ilçeye (Nurhak ve Türkoğlu) hastane, Önsen tarafına acil durum hastanesi ve terminal yakınlarındaki bir yere şehir hastanesi müjdesi, hem halkı, hem de sağlık camiasını sevince boğdu.

Bunların oluşması için yoğun mesai sarf eden, Ankara’yı Çarşıbaşı yoluna çeviren sevgili Fırat Görgel’e şehrim adına teşekkür ediyorum.

*

Tanışmasak da, görüşmesek de, Valimiz sayın Mükerrem Ünlüer’in basın mensuplarını ziyareti, meselelere duyarlılığı, özellikle son günlerin en önemli meselesi kaldırılmayan enkazlar, ayrışmalar ve şehrin yeniden inşaası-ihyası için elini taşın altına koyması doğrusu hepimizi umutlandırdı.

Basın mensupları da bu ilgiden, bu duyarlılıktan memnunlar.

Teşekkürler sayın Valim!

*

Bir kere daha pazar günü Dulkadiroğlu Belediyesi ile Geleneksel Güreş Federasyonu organizesinde gerçekleşen Bertiz Boyalı güreşlerine, yazdıklarımıza, düşüncelerimize ve yorumlarımıza geliyorum.

O yazıda sadece güreşi, katkı sunanları değil, bölgenin sorunlarını da gündeme getirmem, olumlu tepkilere neden olurken, bazı arkadaşlarımız alınganlık göstermişler.

Yersiz, gereksiz, lüzumsuz, hiç yere, yok yere…

Neymiş, sadece güreşlere ve o güreşleri tertip edenleri gündeme taşımam gerekiyormuş.

Yani genele değil, özele hizmet! O bölgenin iletişim sorunu var, yol sorunu gündemden düşmedi, içme suyu meselesi unutulmadı. Objektif gazetecilik ve etiği gereği bölgenin kanayan yaralarını yazmak asli görevimiz.

Tabi ki bu güreşleri tertip edenleri kutladık, tebrik ettik.

Sayın Necati Okay’ın bir spor, bir güreş dostu olduğunu biliyoruz. Bölgeye yaptığı teknik ve sosyal belediyeciliği de unutmak mümkün değil.

*

Siyaset yavaş yavaş hareketleniyor, renkleniyor, şekilleniyor. 7 Ekim’e kadar beklenecek. Bakalım o gün neler olacak, kimler istifa edecek, kimler yıldızlaşırken, kimler figüranlığa düşecek.

Ancak asıl merak konusu olan, AK Parti’nin kimi büyükşehir için düşündüğü. Beklentiler, yorumlar, eleştiriler çok olsa da sürpriz yaşanır mı, bilemem. Diyorum ya, ihtimaller her zaman vardır, olacaktır.

Siyaset bu. Cilvesi çekilmiyor.

Mesut Dedeoğlu’nun Büyükşehir Belediye başkanlığına adaylığı bu süreci hızlandırırken, irili ufaklı partilerden ses seda yok.

Ancak, asıl sürprizi Yeniden Refah Partisinin yapacağını, flash, belki de düşündüğünüz, aklınızdan geçen ve kamuoyunda karşılığı olan isimleri sahaya sürecek. Çok iddialılar, çoookkk!

Ya sabır!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol