Aşağıda, müthiş, ders alınacak bir hikâye bulacaksınız.

Okuduktan sonra da, gerek kişiler, gerekse olaylar ve gerekse herhangi bir mesele hakkında önyargılı olmanın verebileceği tahribatı, zararı göreceksiniz.

Peşin hükümlü olmak, önyargılı konuşmak, hareket etmek, zaman zaman hepimizi zor durumda bırakmıştır. Önyargılı olursanız, mahcup olursunuz, rahatsız olursunuz ileride, konuştuğunuza, yaptığınızı pişman olur hale gelirsiniz!

Siz en iyisi hikâyeyi okuyun, kararı kendiniz verin.

*

Çocukları olmayan evli bir çift, her gün olduğu gibi yine tarlaya çalışmaya gitmişler.

Çalışırlarken bir yılan ile gelinciğin kavgasını izlerler, anne gelincik yavrusunu yemesin diye kendini yılana yem eder ve yılan çekip gider.

Yavru gelincik, orada tek başına kalır. Kadın; ‘Bey yazıktır evimize götürelim besleyelim!” der ve eve götürürler.

Aradan zaman geçer bu çiftin çocukları olur ve tabi gelincik de büyümüş, evin bir parçası olmuştur.

Bir gün bu çift acil tarlaya gitmeleri gerekiyor ama bebek evde uyuyor.

Erkek; ‘bir şey olmaz 5 dk'ya geliriz’ der ve sırtlanırlar küreklerini tarlaya giderler. Geldiklerinde kapıyı bir açarlar bir de ne görsünler? Gelincik ağzı kan revan içinde evin içinde dolaşıyor!

Bunu gören adam kan beynine sıçramış ve elindeki kürekle vura vura gelinciği öldürür.

Sonra bütün odalara bakarak çocuğunu arar ve bir bakarlar ki çocuk odasında mışıl mışıl uyuyor, bebeğin diğer yanına baktıklarında ise ölü bir yılan görürler.

Ve anlaşılır ki gelincik bebeği korumak için yılanı öldürür.

Adam dizleri üzerine çöker “Aman Yarabbi ben ne yaptım nasıl böyle bir yanlış yaparım!” diye yıllarca kendini yer bitirir.

*

İşte önyargı böyle bir şeydir. Lütfen sonucu görmeden yargılama yapmayınız. Hani derler ya büyüklerimiz,  ‘dereyi görmeden paçaları sıvamayın!’ o hesap işte.

Siz siz olun, her kim olursa olsun, insanlar hakkında peşin hükümlü olmayın. İşin içinde yanılmak, mahcup olmamak, yüz yüze bakamamak olacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol