Bize yakın olsa da, aramızda 50 km. gibi kısa bir mesafe olsa da, öteden beri söylenir, yazılır, bu ‘bölgenin Alamanya’sı’ diye adlandırılan Pazarcık ilçemizin tüm alış-verişinin, ticari irtibatının Gaziantep ile olduğunu herkes bilir, konuşur ve yazar.

Vatandaşların büyük kesimi, yurt dışında, yani gurbetçiler.

Çevresindeki beldeler, köylerde yaşayanlar da dâhil.

*

4,5 sene önce, Pazarcık yerel seçimleri öncesi, bazı aşiret köyleri-mahalleleri merkeze bağlanmış, bazıları da Türkoğlu ilçesine sınırlarına dâhil edilmiş, bu da aşiret oylarının ilçeden çekildiği, çok seneler CHP’li yerel yöneticilerce yönetildiği bilinen ilçede AK Partinin kazanması için bu sınır değiştirme olayının zuhur ettiği konuşulur, yazılır.

Nitekim Yakup Hamdi Bozdağ’dan sonra, ilçede hem CHP, hem de DSP aday çıkartınca, Kamil Dalkara DSP adayı olunca, sol oylar bölünmüş, ikiye ayrılmış, sol cenahın iktidarı kesin iken, AK Parti adayı eğitimci İbrahim Yılmazcan aradan sıyrılıp çıkmış ve belediye başkanı olmuştu.

Kamil Dalkara. Deneyimli siyasetçi, başkan. O da ilçe başkanını ziyaret etti, gitti başkanlık aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Yumaklıcerit belediye eski başkanı, sonrasında İŞKUR müdür yardımcısı olarak görev yapan dost insan Murat Ceyhan da deneyimini, düzgün kişiliğini, ilçeye olan heyecanını ve vatandaşa olan hizmet etme tutkusunu devreye sokarak siyasete hareket getirdi.

*

Bu bilinen gerçek ışığında gelin şimdi bir de bugüne bakalım, önümüzdeki yıl Mart sonunda yapılacak mahalli seçimlerde kimlerin belediye başkanlığı için adı geçiyor, kimler ciddi aday, ona bakalım.

Şimdi diğer ilçelerde olduğu gibi, Pazarcık da başkanını arıyor. Elinde fener, ‘Başkan arıyorum, başkan!’ diyen seçmen sayısı 47 bine yakın iken, depremde ailevi sebepler ve kendilerini yaşam adına güvenli limanlara taşımaları yüzünden yaklaşık 7 bin seçmen ilçeden kopmuş, gitmiş.

Bunun yüzde kaçı oy kullanacak, tahminen 3 bin 500’ü.

CHP ağırlıklı bir ilçe olduğu bilindiği halde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu ilçeden 37 bin oy almış sayın Recep Tayyip Erdoğan.

*

CHP ilçe Başkanı, çok da sevilen siyaset adamı sevgili Bayram Kunduru, 20.08.2023’te ilçe başkanı olunca, teşkilat ve taban hareketlenmiş, seçime odaklanmış, hazır hale gelmişler. Kunduru, kararlı ve azimli bir ilçe teşkilat başkanı olarak ‘Bu kez CHP’ diyor ısrarla.

Bunu derken, kararlı ve seçmene güven dolu. Zira ilçenin CHP yönetimine ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Olur mu, olmaz olmaz deme, olmaz olmaz! Patron, yani seçmendir kararını verecek olan.

*

CHP’de 3 aday adayı var. Kamil Dalkara’yı yazdık. Geçen seçimde sol oyların bölünmesi ile şansını gelecek baharlara değil, Mart 2024’de bırakan Av. Haydar İkizer, bu kez iddialı ve güçlü geliyor.

Bir de esnaf birlik başkanı olduğu söyleniyor. Kemal Salim… Adını sanını merkezde bilen yok. Tanınırlılığı da. Merkezdekilerin bilmemesi önemli değil de ilçede halkın sıcak bakmadığı isimlerden olduğu söyleniyor.

Geçenlerde, ki KENT KULİSİ canlı yayınlarımızda, hem milletvekili Ali Öztunç,  hem de çiçeği burnundaki il başkanı Ünal Ateş bu ilçede önseçim yapılacağını söylemişti. Önseçim ya da temayül halkın gazını almak, seçmen tabanını hareketli, zinde tutmak ve kılmak için yapılsa da, belirleyici olması açısından önemli diyebiliriz.

NOT: Pazarcık – Varan: 2 yakında. Tabi ilçede ağırlığı olan Bozdağ ailesi de… 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol