Meret yıktı geçti. Geçmekle kalmadı, hayalleri, hatıraları, birikimleri de alıp götürdü. Hepsi enkaz altında kaldı. En çok da giden canlar yaktı içimizi, üzdü bizi.

6 Şubat’taki yüzyılın depremi ardından bir de aday depremi yaşandı yakın zamanda, geçen hafta sonunda daha yeni, sıcak sıcak, dumanı üstünde. O da 7.7 şiddetindeki deprem kadar hasar bıraktı. Sevinenler kadar, iki seksen yatanlar, kahrolanlar, ‘Bir daha o partiye oy vermem, kapısından bile geçmem!’ deyip vefayı hatırlayan, hatırlayan kimseler, sadece bir kişi değil, onlarca, binlerce insana hayal kırıklığı yaşadı.

Vatandaş da öyle…

*

Pazartesi çıkan yazımda, partilerdeki seçim depremi ve bazı isimlere ilişkin düşüncemi, yorumumu yazacağımı belirtmiştim.

9 Nisan’da siyasi partilerin aday listeleri açıklandığında, şahsım şehrinden söz ediyorum, beklenmeyen ve bilinmeyen isimler sürpriz olarak çıktı karşımıza. Özellikle AK Parti’deki 5 ismin üzeri çizildi, hiçbiri aday gösterilmedi. Yemek tabağını sünnetler gibi, sünnetlemiş, silip süpürmüşler!

Aday gösterilmesi beklenenler, kamuoyunda karşılığı olanlar listeye bile giremedi. Ama bir tek Ramazan Gürbak hariç. Şehrin evladı, başarılı muhtarı ve gönül dostu insan.

Keşke 8. sıraya değil de, ilk 5 içinde olsaydı. Sürüklerdi takımı, ekibi.

Beklenti çokken, bir kere daha duyurmamda mahzur yoksa, ‘Ahmet Özdemir ile Fatih Erkoç bu listede, ilk 8’de niye yer almadılar, niye liste dışında kaldılar!’ diye sordunuz, cevap vereyim, Ahmet Özdemir bir yıl sonraki mahalli seçimlerde büyükşehir belediye başkan adayı. Fatih Erkoç’un bu saatten sonra güzergâhını kestiremem, akıbetini bilemem. Mutlaka bir B planları vardır diye düşündüm.

İktidar partisine dair son notum, herkes partiye yıllarını, emeğini ve zamanını vermiş teşkilattan bir ismin listeye girmesini bekledi. Bir Hakan Dereli, bir Ender Umut Pabuçcu ve bir Yavuz Selim Kütükçü…

Ve… Net, doğru, dürüst ve dobra siyasetçi, başarılı akademisyen Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu ile kadın kolları eski başkanı Ayşe Kılıç’ın da hakkının yendiğini düşünenlerdenim. Demek ki ehliyet, liyakat, özgül ağırlık ve ahde vefa hikâye.

ARA NOTU: Her ne kadar bizi ilgilendirmese de, adı Sedat Peker’in ifşalarında geçen Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu listeye girememiş. Bir de adını anmaktan imtina ettiğim bizden bir bayan… Sevindim. Teşekkürler sayın Cumhurbaşkanım!

*

MHP’ye gelecek olursam, Doç. Dr. Zühal Karakoç Dora ismi uzun süre dillendiriliyor, bekleniyordu. Ülkücü camianın sevilen ismi, yerel siyasetin hafızası diyebileceğim sevgili Adem Gürz de keşke listeye girseydi, hem de 2’ye, daha isabetli olurdu diye düşünürken, MHP’nin baraj sorunu da gündemin bir başka boyutu.

Zühal Hanıma başarılar diliyorum. Bugün yarın şehrimize gelecek, önce teşkilatı ziyaret edecek, basın camiası başta olmak üzere vatandaşlarla buluşacak, kendini, davasını ve partisini anlatacak.

*

İyi giden İYİ Parti’ye gelince… Dedim ya, 1. sıra için talip ve aday çoktu. Partiye emek vermiş, yağmurunu-karını yemiş, iliklerine kadar üşümüş, koşturmaktan her gün çamaşır değiştirmişler listede yokken, Ahmet Çabukel ve Neslihan Koca Nergiz’e itirazımız yok da, umulmadık isimler piyangodan çıkar gibi listeye girmişler. Emeksiz, mutfakta bulaşık bile yıkamamışlar…

Bir Bahtiyar Murat Aras, bir Fatih Ölmez, bir Mustafa Bastırmacı, bir Kerim Yılmaz, bir Dr. Faruk Atlı, bir Günay Kodaz niye yoktu diye herkes sordu. Sordu da, duyan, dinleyen kim!

Dedim ya, patron Ankara, lider. Ankara ne derse, ne buyurursa o…

Bir notu aktarmam lazım size; partinin kurucuları arasında yer alan Av. Günay Kodaz, sayfasında bir paylaşımda bulunmuş; ‘Vefa… İstanbul’da bir semtmiş meğer. Demokrasi, amaca ulaşma için paravanmış. Emek ve çalışkanlık, hikâye emiş. İstişare kültürü söylemi numara imiş. Sadakat ise aptallık görülüyormuş. Değer verdiğiniz için değerinizi azaltıyormuşsunuz. Bir gün hepsi gerçek anlamını ifade edecek!’

Sitem, kahır, ne ararsan var içinde. Haklı mı? Ben bilmem merkez bilir. Anlayana tabi.

*

CHP listesine kimsenin itiraz ettiği yok. CHP’nin atom karıncası sayın Ali Öztunç’a kimsenin bir şey dediği, diyeceği yok iken, İttifak olunca, DEVA Partisi de CHP listesinden adayını gösterdi. Sevgili İrfan Karatutlu çok çalışırsa, çok koşturursa, emek@yemek harcarsa, meclise gider.

Zaten CHP’nin çıkartacağı vekil ya 1, ya 2… Daha fazlasını beklemek safdillik olur.

*

Bu hengâme, bu telaş, bu karmaşa ve kırgınlar, küskünler ordusu içinde bağımsız milletvekili adayı ‘Mehmet Sabancı’nın şansı yok mu? dediğinizi duyar gibiyim.

İhtimaller her zaman vardır ve Sabancı aradan sıyrılır, milletvekili olursa şaşırmam, siz de şaşırmayın. Sevilen, sayılan ve toplumda karşılığı olan bir siyasetçi nihayetinde.

Öte yandan, Yeniden Refah Partisi, ki Cumhur ittifakının en güçlü ortağı bana göre. Siyasetin efendisi, emekçisi ve neferi sevgili Muhammed Aydoğar da 1. sıra milletvekili adayı, bahtının ve yolunun açık olmasını diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol