Hele bir yerden müzik sesi gelsin, hele bir düğün olsun, biraz da hareketli bir parça ise çalınan, hem ayaklarımız döner, hem parmaklarımız oynamaya başlar. Şıkır şıkır…

Severiz düğünleri, toyları, halay çekmeleri, oynamaları. Göbek atmaları.

Parmak sallamayı severiz. Hele siyasetçiler, oooof, o ne öyle parmak sallamalar, aman Ya Rabbim! Mecliste hele, o ona, öteki berikine, insan korkuyor bir şey olacak diye!

Parmak atmakta zaten üstümüze yok, bunun yeri, zamanı olmuyor aslında da, fazlasını yazarsam maraza çıkar, kısa keseyim Aydın havası (doğrusu Aydın Aba’sı) olsun!

*

Parmak indirip parmak kaldırmak neredeyse vazgeçilmez ve asli görevimiz! Niye parmak kaldırır, niye indiririz anlamayız. Kimse de anlamaz. Parmak indirip kaldıranlar da mesele nedir, tartışılan konu nedir, konu şehrin hayrına mı, şerrine mi bakmadan, cep telefonlarımıza takılır, başımızı bile kaldırmadan, kaldırıyoruz, indiriyoruz!

*

Bunu, bunları severiz de günlük yaşamda, hele hele bir felaket zamanında, garibanları düşünerek, yoksulları hatırlayarak parmak oynatmak işimize gelmiyor.

Zengin daha zengin olma derdinde, fakir zaten kaderine razı, tevekküle sığınmış, elini cebine atacak imkânı yok, zaten geçim sıkıntısı yüreğini yakıyor, cep delik cepken delik misali bırakın elini cebine atmayı, parmak oynatacak mecali kalmamış, aş ve iş kaygısı rüyalarına giriyor, ama zenginlerimiz parmak şıkırdatmayı, pardon oynatmayı düşünmüyor bile.

*

Şimdi bunları yazınca, okurlar bize kızıyor, ‘İsim isim yazsana, kimden korkuyorsunuz! Satıldınız mı, klavyenizi kiraya mı verdiniz, aklınızı ihaleye mi çıkardınız!’ şeklinde suçlamalara maruz kalınca biz de diyoruz ki, ‘Hadi dediğini yaptım, ye değirmenlerine karşı savaş açtım, Don Kişot’luk yaptım, adliyeye düştüğümde arkamda duracak mısın, beni savunacak mısın? Tazminata mahkûm olduğumda elini cebine atacak, parmak oynatacak mısın?’

Biz hâkim değiliz, savcı değiliz. Yargısız infaz peşinde ve hevesinde hiç değiliz. Bu ülkede hakimler var, savcılar var, hülasa adalet var! Zaten suçun cezasız kalmasından yana da değiliz.

Biz de okura soruyoruz, ‘Bizim yerimizde olsan ne yaparsın! Sosyal medyadan sallamak, eleştirmek, günah keçilerini linç etmek kolay. Hı, cevabın ne ey okur!’

Gecikmeden geliyor cevap, tabi bilindik; ‘Ben oyunda yokum!’

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol