Kuşkusuz merkez dahil tüm ilçelerde seçimleri hangi partinin, parti başkan adaylarının kazanacağı gündemin ana unsuru olmaktan kurtulamazken, özellikli Dulkadiroğlu ilçesinin kaderini ve çehresini değiştirmeye niyetli çok sayıda aday var.

Bazıları iktidar parti adaylarını kızdırabilmek, moral ve motivasyonunu düşürmek, sinir harbine sokup gerginlikten nemalanmak için fırsat kollar ve zemin hazırlarken, sessiz sedasız, tam anlamıyla siyasi etik kurallara çerçevesinde hareket eden ve seçim çalışmalarını sürdüren Bekir Eryılmaz sahnelerden çekilmiyor.

Bekir Eryılmaz’ı bu şehirde tanımayan çıkmaz. Hatırı sayılır, dürüst esnaftır. Boyalı Köyünün (mahallesinin) yiğit evladı. Özü sözü bir tam bir Bertizli.

Şu sıralar sahnede, gündemde Büyük Birlik Partisinin yılmaz ve yıkılmaz kalesi Bekir Eryılmaz yine sahnede, yine sahada, yine partisi adına bölge halkından oy istiyor, destek bekliyor.

*

Bazı oyuncular vardır, sahayı iyi kullanır, sahanın her tarafında yer alır, hareket alanını geniş tutar, rakibe çalışma, hareket etme fırsatı bile tanımaz, oyunu tamamen kendi lehine çevirir.

Bekir Eryılmaz da böyle biri siyasetçi.

Sahneyi, sahayı da iyi kullanıyor. Eleştirileri de kendisine, partisinin misyonuna yakışır şekilde. Hani halkın gönlünde taht kuran8 isim derler ya, öyle biri.

Daha dün bazı basın mensupları ile bir araya geldi, çok çalışması, çok gezmesi, kendini ifade etme anlamında sesini yükseltmesi sebebiyle ses telleri ve kısılan sesi yüzünden projelerini yakın çalışma arkadaşı anlattı.

Belki projeler bilindik, beklenen ve tahmin edilen projelerdi ama bazıları vardı ki üzerine konularak gelinmiş. Herkesin bildiği yatırımları, projeleri daha da büyütmek istercesine içini doldurmuş.

*

Bu seçim, yani 15 gün sonra sandığa gideceğimiz mahalli seçim, sadece belediye başkanını değil, bir şehrin, bir ilçenin kaderini ve geleceğini de belirleyecek.

Unutulmasın ki, her büyük değişim, cesur bir adımla, farkındalık yaratabilecek bir başkan adayı ve onunla birlikte yola çıkan arkadaşlarının cesur adımları ile atılacaktır.

Garip olan şu, bu bölgede herkes milliyetçi ve muhafazakâr geçiniyor, kendini öyle pazarlıyor. Ne kadar samimiler, ne kadar davalarına, liderlerine sadıklar, bunu seçmen soracak, sorgulayacak.

İlçeler kadar, seçmen kadar adayların da nabzı yüksek atıyor. Deniz kenarında esen rüzgâr, içerilere kadar ulaşıyor ve büyük dalgaları beraberinde getiriyor.

Bekir Eryılmaz dostumuz da büyük dalgalarla geliyor. Büyük projelerle, ciddi adımlarla çıktığı yolda, kader ve çalışma arkadaşları kendisinin en büyük yardımcısı.

Ağaç dalıyla gürler derler ya, öyle işte!

*

Toplantıda, yani projelerin tanıtımında neler anlattı, neler söyledi, bunları haberlerde okudunuz, okuyacaksınız da, benim asıl değinmek istediğim mesele, toplumda karşılığınızın olup olmadığı…

Büyük Birlik Partisi Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Eryılmaz’ın böyle bir sorunu yok. Projeleri ciddi, ağır başlı, ilçeye gerekli, vatandaşın talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak şeyler iken, Dulkadiroğlu halkını arkasına alıp yola çıkan, yol arkadaşlarını yormayan, seçildiğinde ilçeyi toparlayabilecek, ayağa kaldıracak aday iken, neden bir ay önce aday olduğu öyküsü ilginçti.

Bir başka yazıda ki zaman da kalmadı, vakit daraldı, birkaç güne kadar onu da anlatır, projelerinden örnekler veririm.

Rabbim yolunu ve bahtını açık eylesin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol