Son günlerin en bomba, en flash, en çok okunan ve tıklanan haberi, atom karınca Ali Öztunç’un Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e hodri meydan çekip karşısına aday olabileceği idi.

Zaten bunu aylardır, hem basın toplantılarında, hem de katıldığı canlı yayınlarda iddialı biçimde dile getiriyor, açık açık meydan okuyordu.

Ancak, genel merkezdeki konumu, haftalardır partiye ve Kahramanmaraş’a uğramaması, seçmende olduğu kadar kendisini oy versin vermesin seven ve takdir eden vatandaşlar nezdinde ümitsizliğe düşürmüş, ee, gözden ırak olan gönülden de olurmuş misali, vatandaş Ali Öztunç’u unutmuştu.

Derken, hava karardı erken, bir sürpriz yaptı sayın Öztunç, sosyal medya hesabındaki paylaşımda; “Sosyal medya hesabından meydan okudu. Duyumlarıma göre Ak Parti adayı Hayrettin Güngör olacak. Sözümün arkasındayım hazırım, devireceğim” demiş, bombayı patlatmıştı.

*

Tüm şehir büyük bir heyecanla Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklamasını beklerken CHP Milletvekili Ali Öztunç’un meydan okuması gündeme bomba gibi düştü.

Hem de hidrojen bombası etkisinde.

Öztunç, Sosyal medya hesabı üzerinden seçim çalışmaları görselleri paylaşarak; “Değerli Kahramanmaraşlı hemşehrilerim; Ankara kulislerinden aldığım bilgilere göre AKP 31 Mart seçimlerinde Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin bir kez daha Hayrettin Güngör’ü aday yapmayı planlıyormuş. Güngör’ün adaylığını sabırsızlıkla bekliyorum. Ben hazırım. Kahramanmaraş hazır. Hemşehrilerim siz de hazır mısınız?” diye yazınca, soğuk havada, kış gününde siyasetin göbeğine ateş düştü.

*

Kuşkusuz Öztunç, bu açıklamayı durup dururken yapmadı. Mutlaka genel merkezden, genel başkanı Ecz. Özgür Özel’den onay almıştır ki, yola o nedenle çıkmıştır diye düşünürken, şimdi vatandaş haberden sonra ‘kazanır mı?’ sorusunu sormaya başlasa da, yerelde kendisine destek verecek muhalefet partileri olacak mıydı?

Hadi diyelim Hayrettin Güngör aday gösterilmedi, sayın Erdoğan ‘Adayımız Fırat Görgel’ dedi, yine de o iddiasını, cesaretini ortaya koyacak mı?

Bilindiği üzere, 14 mayıs genel seçimlerinde Deva Partili Uzm. Dr. İrfan Karatutlu CHP listesinden milletvekili olarak meclise gitmiş, büyük bir sürpriz yapmıştı. Seçilmesinde CHP’nin, haliyle Öztunç’un payı büyüktü.

Şimdi vefa zamanı deyip, Deva Partisi yanında diğer muhalefet partileri de Öztunç’a destek verip, Hayrettin Güngör’ü (aday gösterilirse) devirebilecekler miydi?

*

Şayet aday gösterilirse, Deva Partisi Milletvekili Karatutlu da vefasını gösterip seçimde Öztunç için çalışacak mı?

Ya da, atom karıncanın ünvanını elinden alıp, bunu hakkı ile koruyan, büyüten  Karatutlu Deva Partisi adına büyükşehir belediye başkanlığına aday olacak mı?

*

Peki, Yeniden Refah Partisi, il başkanı Muhammet Aydoğar’ı büyükşehir için aday gösterirse, nereye koyacaksınız? YRP de güçlü bir şekilde, gümbür gümbür geliyor.

Bir de Mesut Dedeoğlu gerçeği var. MHP gerçekten ittifak adı altında AK Parti adayını destekler mi? Bu meselede kuşkular varken, hadi bizi keklik yerine koydunuz da, acaba sizin için seçim çantada keklik mi?

*

Bakılırsa, ki son gelen bilgilere dikkat edilirse, büyükşehir belediye başkanı Fırat Görgel gibi duruyor. İddia öyle. Fısıltı gazetesi şimdi bu iddiayı manşete taşırken, bendeniz sayın Cumhurbaşkanı açıklamadan hiçbir şeye inanmam.

0-0 bitecek denilen maçın bir de uzatmaları var. Uzatmalarda skor her an değişebilir. Eski futbolcu Fırat Görgel bu kuralı, bu oyun tarzını çok iyi bilir.

Ne Hayrettin Güngör’ün ki garanti, ne de Fırat Görgel’in başkan adaylığı. Hadi diyelim Fırat Görgel aday gösterildi, başarılı olabilecek mi, o koltuğu taşıyabilecek mi, bir gün bile kaybedilecek zamanımız yokken, büyükşehir Görgel’e bir-iki numara büyük gelmez mi?

Sevgili Görgel düzgün insan. Sevilen birisi. Benim de çok değer verdiğim bir isim. Ancak büyükşehir belediye başkanlığı, il başkanlığını yapmaya benzemez!

Tabi takdir sayın Cumhurbaşkanımızın. Son sözü o söyler. Yine söylüyorum, büyükşehir ne Güngör için garanti, ne Görgel için. 

Benim nazarımda garanti derken, aklıma Garanti bankası gelir.

Gerisi laf-ı güzaf!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol