Beğenir veya beğenmezsiniz, onay verir veya vermezsiniz, o sizin probleminiz, belediyecilik denilince akla ilk gelen isimlerden biridir Osman Okumuş. Her zaman diyorum ya, kitabını yazan adam.

31 Mart mahalli seçimleri için partisinin bir önemi yok, çoğunlukla Osman Okumuş Başkanın bir kere daha görev alması beklendi. Büyükşehirdi, Onikişubat’tı veya Dulkadiroğlu idi. Çünkü O kendisine güveniyor, yeteneğine inanıyordu.

Fakat başarılı, vizyon sahibi, ufku geniş Osman Okumuş’un gölgesinde kalacağını düşünenler, ki bunların içinde bazı milletvekilleri de var, yok dediler, hayır dediler, no dediler, yanlarına bile yaklaştırmadılar.

Ve gerçek manada belediyeciliğin kitabını yazan Osman Okumuş, üç hafta sonra yok. O, inzivaya çekilecek, kendini emekliye ayıracak biri değil. Yine gönlü ve kapısı dostlarına açık olacak, kendi işinde gücünde, en çok da ailesine zaman ayırarak, senelerdir ihmal ettiği çocuklarına daha fazla zaman ayıracak.

*

Şimdi…

Büyük bir ihtimalle Türkoğlu’na belediye başkanı olması beklenen Av. Feyzettin Okumuş ile kapı kapı geziyor, bir anlamda onun adına piar yapıyor, bir yandan da dostlarıyla, kurumlarla, iş insanlarıyla, siyasilerle vedalaşıyor.

Yani şu sıralar Feyzettin Okumuş’a çalışıyor, ve veda ziyaretlerini sürdürüyor.

Kim ne derse desin, umurumda değil, Osman Okumuş vefalı adamdır.

Gönül adamıdır.

Basın dostudur.

Ziraat mühendisi ama eğitimci ama belediyecilik konusunda kendini kanıtlamış, o kadar da Türkiye çapında tanınırlığı olan bir insan.

*

Geziyor, ziyaretler ediyor, Feyzettin Okumuş’a destek istiyor. Akrabası değil, soy isim benzerliği (Feyzettin Okumuş aslında Kürtül Mahallesinden) olan eski ilçe başkanı için açık açık piar çalışması yapıyor.

Çünkü Feyzettin’e güveniyor.

Çünkü Feyzettin’e inanıyor.

Uzun süre kader ve yol arkadaşlıkları var.

*

Adamın önde gideni, belediyecilik kadar vefa’nın, dostluğunve samimiyetin de kitabını yazan Başkan Osman Okumuş, vefanın sadece İstanbul’da bir semt adı olduğunu değil, hatırın, gönülün, bir dilim ekmeğin, bir zeytinin, bir tatlı tebessümün, bir tatlı sözün değeri, kıymeti ve nimeti kadar vefayı bilen yerel siyasetçi.

‘Benden sonra tufan!’ demiyor. Sitemi var mı, kahrı var mı, tabi ki var, eh o kadar da olacak yani. Fakat kapıyı sertçe çekip gitmiyor. Giderken de arkasında başarılı olacağına inandığı, müthiş, ayağı yere basan projeleri ile ilçeyi ayağa kaldırabilecek, insanların yaşam kalitesini artıracak Feyzettin Okumuş için oy istiyor,  destek istiyor.

Bunları yaparken, bazılarına, insanlara vefa’yı hatırlatıyor.

*

Özetle, ‘Türkoğlu’nda Yeniden Refah Partisi vites artırdı, gittikçe gidiyor, seçimi kazanacak gibi duruyor’ algısı dalga dalga yayılırken, aday Mehmet Karaca birkaç gömlek büyük gelir mi bilinmez, bunu zaman tayin edecek, gerçek olan da şu ki, öyle yabana atılmayacak kadar büyük bir teveccühle karşı karşıya.

İster kabul edin, ister etmeyin, Karaca’nın ilçede bir karşılığı var. Son toplantılarına bakın, partiye katılımları göz önüne getirin, insanların değişimden yana oluşlarının kazanmaya veya kaybetmeye ne denli etkili olur, 18 gün sonra görürüz.

*

Fakaaaaaaaatttt, bir gerçeği göz ardı etmeyin, son bir hafta kala bu bölgenin güçlü ismi, son senelerin değil, yıllar öncesinin bile parlayan yıldızı, bürokrasinin ve siyasetin hafızası, TÜSAŞ Genel Müdürü sayın Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ın ilçeye gelişi, Okumuş lehine çalışması, ziyaretleri, ikna turları insanların kararlarının değişmesinde etkili olur mu, olmaz deme, olmaz olmaz! Seçimin kaderi, seçmenin tercihi sandıkta kendini gösterecektir!

Feyzettin Okumuş kazanır mı, (vatandaş öyle istiyor, öyle diyorsa bize lahmacun yemek düşer!) ben bilmem seçmen bilir!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol