Geleneksel, günlük kullanılan ve klasik sordu oldu ama bugün bu meseleye değinmeyi kendime mecbur saydım.

Günlerdir, aylardır bekledim. Bu kadar kesin ve belgeye dayalı iddialar, bu kadar ciddi suçlamalar, bu kadar belden aşağı vurmalardan sonra bir açıklama gelir diye, ne gelen var, ne giden! Yazmak, kamuoyu ile paylaşmak şart oldu.

Toplumsal çürüme sadece milli ve manevi değerlerimizde yaşanmıyor. Televizyon dizilerine bakın, kimin eli kimin cebinde, kim kimlerle, kim kimleri aldatıyor, kim kimlerin dostu veya düşmanı belli değilken, günümüzde kurumlar da televizyon dizilerinden farklı değil. Kişisel çıkarlar, kuruma, devlet malına zarar verme, kirli ilişkiler, kirli paralar ve bilindiği halde buna göz yumanlar, veya davetiye çıkartanlar.

Yoksa gizli ortaklık mı var, bilemiyoruz.

*

Meselenin özü şu, Vedat Kılıç diye tanıdığımız bir Orman Mühendisi arkadaşımız var. Ne günü, aylardır bu kurumda dönen dolapları, haksız kazançları, gayri ahlaki ilişkileri yazıp duruyor. Mizahı da üzerine soslayarak!

Cesurca, korkusuzca!

Yazarken de bir zamanların unutulmaz dizisi DALLAS karakterlerin isimlerini kullanıyor ama mesajı gideceği yere gidiyor.

Anlaşıldığı kadarıyla kurumun ele alınacak tarafı kalmamış.

Ha, Vedat Kılıç şayet yalan yazıyorsa, kuruma zarar veriyorsa, gizli sırları ifşa ediyor, insanların onuru ile oynuyorsa, verirsiniz mahkemeye, cezasını çeker!

Susuyorsanız, suçlusunuz demek!

*

Vedat Kılıç, yapı olarak ‘kral çıplak!’ diyebilen, devletini ve milletini düşünen, haksızlığa, hukuksuzluğa göz yummayan, kuruma ve devlet malına zarar verenleri sineye çekemeyecek kadara sağlam karakterli bir arkadaşımız.

Şimdi fincancı katırlarını ürkütüyor, sorular soruyor, kirli ilişkileri, kirli paraları imalı da olsa, dizide rol alan karakterlerin isimleriyle bir yerlere, birilerine göndermede bulunuyor.

Eyvallahsız, korkusuz yazıyor.

*

Yaşananlardan, olan bitenlerden Tarım ve Orman eski Bakanı sayın Vahit Kirişçi’nin de haberinin olduğunu söylüyor.

Bire bir görüşmemizde de söyledi bunu.

Ama sayın Kirişçi de susuyor nedense?

*

Kuruma müfettişlerin geldiğini, (3 adet) rapor tuttuklarını biliyoruz. İsimleri bizde mevcut.

Bakanlıktan, Orman Genel Müdürlüğünden ne cevap geldi, ne işlem yapıldı, kimse bilmiyor. Bir gerçek daha var, o da şu; bu güne kadar ne kimse görevinden alındı, ne istifa eden oldu? Yanlış yapanlar, kusurlu olanlar, devlet malına zarar verenler hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı, Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı bunları açıklamak zorunda.

Kurumu bu kadar zan altında bırakmak, şaibelere seyirci kalmak kimsenin hakkı değil, haddi hiç değil.

Devam edecek…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol