Çarşıya çıktığımda biri uçurdu; ‘Hayrettin Güngör dahil, 6 büyükşehir belediye başkanı yoklar!’

Maşallah bizim millet sanki istihbarat elamanı gibi. Anında her şeyden haberi oluyor!

Daha şimdiden algı yaratmaya başladılar. Güya ulusal gazeteler-televizyonlar haber yapmış. Herhalde bu haberi ulusalda ve yerelde haber yapanların kuşları uçurmuştur. Maksat sayın Hayrettin Güngör üzerinden algı yaratmak, onu yok saymak!

Bir tarafa yazın, Hayrettin Güngör ile bir 5 yıl daha. Olmalı da.

*

Anketler yapılmış sözüm ona, tabi ulaştırmışlar sayın Erdoğan’a. Anketlerde Hayrettin Bey yüzde 25’lerde (çok da inandırıcı gelmedi ya, neyse!) yer almış. İddia…

Sayın Cumhurbaşkanımıza gitti anket sonuçları. Soracaktır adamlarına, ‘Çocuklar bir araştırın, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör anketlerde neden düşük çıktı?’

Araştıracaklar, sorup soruşturacaklar, elhak sayın Erdoğan’a şu cevabı, raporu verecekler:

  1. Başkan Hayrettin Güngör dürüst adam. Yapmayacağı sözler için kimseye söz vermedi.
  2. Çalışmayan, alın teri dökmeyen, zaman harcamayan, belediyeye bile uğramadan avantadan maaş alan ATM memurlarını temizledi, onların düzenini bozdu. Tepki göstermeleri ondan!
  3. Beytülmal’a zarar vermedi. İsraftan kaçındı, lükse, şatafata gitmedi.
  4. Her önüne gelen iş talep etti, kapağı belediyeye atmak istedi. Başkan Güngör bu cıvıklığa meydan vermedi. İhtiyacı dışında kimseyi almadı.
  5. Doğrudur, muhtarlara, basına, spor camiasına önce kapıları kapatmıştı. Kimin ne olduğunu öğrendi ilk senelerinde. İlk yıllardaki algı şehre dalga dalga yayıldı. Ama şimdi herkese, gönüllere dokunmaya başladı.
  6. Rant çevrelerine, imar yolsuzluklarına geçit vermedi, göz yummadı.
  7. Ayağına taş değenin belediye başkanına çıkmasına mani oldu. Belediyenin ilgili kurumları varken, Başkan Güngör ile çay-kahve içip, fotoğraf çektirip bundan sebepleneni ve güç alanları ciddiye almadı.
  8. Çalışanı-çalışmayanı ayırt etti. Herkese hak ettiği kadar maaş verdi, belediye kaynaklarını hoyratça harcamadı.
  9. Emekliliği gelmiş, belediyeye çöreklenmiş, kuruma yük olmaktan başka işlevi kalamamış, enerjisini ve verimini yitirmiş kimseleri emekli etti. Öz kardeşini bile.
  10. Bugün itibariyle şehri toparlıyor. Çok da başarılı. Hükümetin@devletin gücü, vatandaşın feraseti sayesinde şehir şantiye alanına döndü. Her taraf inşaat dolu. Vatandaş yapılanlardan memnun.

*

Gelen rapora bakacak Cumhurbaşkanı, ‘Tamam, bize böyle dürüst, ilkeli adam lazım. 5 yıl daha devam etsin!’ diyecek.

Aha size tarih de veriyorum, önümüzdeki hafta Çarşamba günü, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan açıklayacak. Ondan  duymadıktan sonra feriştahı dese inanmam.

Olur veya olmaz, ismi açıklanır veya açıklanmaz, bu sayın Erdoğan’ın takdiri.

Büyükşehir için temayüle katılmayanlar var, aday adaylık başvurusunda bulunmayanlara var. Ismarlama, sipariş üzerine yapılan anketlerdeki isimlere bakıyorum, ki hepsi de saygı duyduğum insanlar, diğerleri yok sayılmış.

Adil değil, etik değil.

*

Bu balon haberi uçuranlar, yarın yazılanların aksi bir durum belli olur, isim açıklanırsa acaba nereye oturacaklar!

Ah biz var ya biz, on dervişi bir seccadeye sığdırır da, bir cihanı, bir Maraş’ı iki sultana@başkana dar ederiz!

Biz çok fenayız, çookk!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol