banner1483

Her ne kadar gençleri anlaması, anlatması zor olsa da, farklılıklar ve ayrıcalıklar bu genellemeyi zorluyor. Günümüzün gençleri cevval, iletişimde muhteşem, her ne kadar şehre dair yazacak hikâyeleri olmadıysa da, şehrin sorunlarına uzak olsalar da, gençler bizim umudumuz, geleceğimiz, yarınlarımız.

Gençlere sahip çıkmak gerekiyor. Onlar, yarının başbakanları, cumhurbaşkanları, bakan ve milletvekilleri olacaklar. Belediyle başkanı olacaklar, ülkeyi, şehri yönetecekler. Söz sahibi olacaklar.

Ne varsa gençlerde var. Öyle ki, bizlerden geçti artık.

Gelecek, gençlikte.

*

Genç, gençler dedim de aklıma bizim mesleğin gazeteciliğe hevesli, ama bu işi de hakkıyla, layıkı ile yapan bir delikanlı var aramızda dolaşan. Ama o here yerde. Nerede bir haber var, kokluyor, koşuyor ve servis ediyor.

Gazetesine, kendi internet sitesine ve bağlı olduğu ajansa.

Anadolu Ajansı'nda serebest muhabir olarak çalışan ve aynı zamanda ada maraspusula.com'un genel yayın yönetmenliğini üstlenen Ömer Faruk Salman sözünü ettiğim delikanlı.

Bırakın gazeteciliğini bir tarafa, bırakın heyecanını, mesleğine olan düşkünlüğünü, bırakın bir koltukta birkaç karpuz taşımasını, en çok karakterini, efendiliğini, saflığını, temiz yüzünü, sağlam duruşunu seviyorum ve beğeniyorum.

Gelecekte, bu meslekte zirveye tırmanacak olan gençlerden biridir Ömer Salman. Zaten bugün dahi merdiven basamaklarını hızla tırmanıyor, ama dikkatli, ama istikrarlı, ama seviyeli hareketle, hem mesleğe olan saygısını koruyor,  hem de şahsiyetini.

Öyle ki, mensubu olduğu Bugün Gazetesine, hem mesleğine, hem de arkadaşları ile olan samimiyet mesafesine ‘aferin’ demek varken, herkes ona sahip çıkmalı, önünü açarak, imkân vererek mesleğini ve kendini geliştirmesine zaman ve zemin hazırlamalıdır.

Önüne set çekmek, baltalamak, itibarsızlaştırmak yerine tecrübe edinmesine, güçlenmesine fırsat tanınmalı derim.

Çünkü iyi gazeteci kolay yetişmiyor.

Bu genç delikanlı, bu acar muhabir, sevgi ve saygı konusunda mesleğini ender isimlerinden beyefendi gazeteciye tüm destek benden.

Gözlerinden öpüyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol