banner1483

Bugün yazacaklarım, birilerinin değil sadece, birçok kimsenin canını sıkabilir. Niyetim onlara uykusuz gece geçirmek, kabus görmelerini sağlamak değil. Benim niyetim üzüm yemek, bağcı ile alakam yok!

Bu şehirde, fincancı katırlarını ürkütürsen, kral çıplak dersen, ‘Sen bu koltuğu, bu etiketi, bu makamı hak etmiyorsun!’ dersen, karekökünü, çapını ve özgül ağırlığını bildiğin halde ‘ben her şeyi bilirim, bu şehir benden sorulur!’ ayaklarına yatıyorsan, kusura bakma, ben seni üzerim!

Ortak aklı kullan, canımı ye!

*

Bu şehrin kronikleşen değil, daha ötesi, daha fazlası kanayan yaraları varken, dikkat ediyorum, kulak veriyor, yazılanları okuyorum, maşallah ve inşallah bu şehirde herkes mimar, herkes inşaat mühendisi, herkes gazeteci, herkes siyasetçi.

Dünyanın en saçma binasına sahip iken, tıklanma oranları bırakın milyonları, milyarları aşmışken, o sarı bina dedikleri, o buluşma adresi olarak gösterilen ucube yapı yıkılmaya başlayınca, ahkam kesmeyen kalmadı.

Çok yakından tanıdığım bir AK Partili dostum bile bu binanın yıkılmak yerine revize edilmesinin, iyileştirilmesinin daha doğru, daha isabetli olacağına dair düşüncesini ilettiğinde, ‘acaba benimle kafa mı buluyor!’ diye düşünmedim değil.

*

Bu şehirde siyaset de, ticaret de, gazetecilik de algılarla yürüyor. Dedikoduyla gidiyor her işimiz! Doğru olsun olmasın, mantıklı tarafı bulunsun bulunmasın, kalk bir şey söyle, içinde biraz da yalan olsun, akşama ana haber bültenlerinde duymazsanız namerdim!

Patırtıyla yürüyor her işimiz. O bakımdan bu şehrin sorunları da kuyruk gibi uzayıp gidiyor. Diyeceksiniz ki ne var kronikleşen, kanayan yara haline gelen! İsim isim saysana!

Kafa bulmayın benimle! Siz de biliyorsunuz da, işinize gelmiyor. Öfke nöbetleriyle bu şehrin sorunlarını çözmeye kalkışıyoruz. İnatla… Bir de herkes birbirine meydan okumuyor mu, kafa tutmuyor mu, maazallah!

Dikkat edin, o hale geldik ki, buna ister ekonomik, ister sosyal patlama, ister ailevi nedenler deyin, büyük harflerle konuşan toplum olduk. Herkes bağırıyor, sesini yükselten, toplu taşıma araçları ve sokaklarda dahi bir kilometre öteden sarf edilen cümleleri duymayan kalmıyor.

Küfredenler çoğaldı.

NOT: Yazı yine uzadı, devamı yarın EDİTÖR’de…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol