Yoğun katılımın gerçekleştiği programda, esnaf teşkilatının geleceği, şehir ekonomisinin mevcut durumu ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar istişare edildi. Katılımcılar, özellikle Mayıs 2026’da gerçekleştirilecek olan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Olağan Genel Kurulu öncesinde, Başkan Ahmet Kuybu’ya tam destek verdiklerini açıkça ifade etti.
MAYIS 2026 SEÇİMLERİ ÖNCESİ GÜÇLÜ DESTEK
Yaklaşan birlik başkanlığı seçimleri öncesinde gerçekleşen bu buluşma, esnaf camiasında birlik ruhunun güçlendiğini gösterdi. Oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, “Yolumuz bir, gönlümüz bir” mesajı vererek, mevcut başkan ve aynı zamanda aday olan Ahmet Kuybu’nun yanında olduklarını vurguladı.
Program boyunca hem samimi sohbetler gerçekleştirildi hem de esnafın sorunları, beklentileri ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Deprem sonrası toparlanma sürecinde esnafın karşılaştığı ekonomik zorluklar, kredi ödemeleri, finansmana erişim ve piyasa hareketliliği gibi başlıklar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
BAŞKAN AHMET KUYBU’DAN TEŞEKKÜR MESAJI
İftar programında konuşan KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, katılımcılara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: Samimi muhabbetin ve hoş sohbetin hâkim olduğu bu anlamlı gecede kendilerini yalnız bırakmayan oda başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür eden Kuybu, esnaf teşkilatının birlik içinde hareket etmesinin önemine dikkat çekti.
İFTAR PROGRAMINA KATILAN ODA BAŞKANLARI
Programda yer alan oda başkanları ve temsilcileri şu şekilde sıralandı:
Attarlar Odası Başkanı Cuma Güler
Berberler Odası Başkanı Ahmet Özkömeç
Demirciler Odası Başkanı Ökkeş Çelik
Elektrikçiler Odası Başkanı Ramazan Çam
İnşaatçılar Odası Başkanı Hilmi Çalkaya
Kabzımallar Odası Başkanı Halit Orhan
Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran
Kahveciler Odası Başkanı Şahin Doğrugörür
Lokantacılar Odası Başkanı Hacı Fidan
Marangozlar Odası Başkanı Musa Ayyıldız
Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Baltacı
Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Geçkil
Şoförler Odası Başkan Vekili İbrahim Işık
Teknik Makina Odası Başkanı Muzaffer Çil
Tenekeciler Odası Başkanı Harun Özdemir
Zahireciler Odası Başkanı Bayram Akgül
Başkan Kuybu, esnaf teşkilatının gücünün birlikten geldiğini belirterek, “Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece esnafımızın sorunlarını daha güçlü şekilde çözmeye devam edeceğiz” dedi.
ESNAF İÇİN ORTAK HEDEF: GÜÇLÜ BİR TEŞKİLAT
Kahramanmaraş esnafı için kritik bir döneme girilirken, gerçekleştirilen bu iftar programı hem moral hem de motivasyon kaynağı oldu. Özellikle Mayıs 2026’da yapılacak olan KMESOB Genel Kurulu öncesi verilen destek mesajları, mevcut yönetimin arkasında güçlü bir teşkilat yapısının bulunduğunu ortaya koydu.
Esnaf ve sanatkarların haklarının korunması, ekonomik desteklerin artırılması ve şehir ticaretinin güçlendirilmesi noktasında ortak hareket etme kararlılığı, gecenin en önemli mesajı olarak öne çıktı.




