Bu 3 ilçede Cumhur İttifakının güçlü ortağı MHP aday çıkartacak. Anlaşma öyle. Öyle de acaba Mart 2024 mahalli seçimlerinde MHP bu 3 ilçede yarışı kazanabilir mi? Ak Parti aday göstermeyeceğine göre, ortağını desteklemekten başka çaresi olmadığına göre, muhalefet parti belediye başkan adayları nasıl bir strateji güdecekler, bunu yakın zamanda göreceğiz.

*

Bir kere, kabul edin veya etmeyin Nurhak CHP’nin kalesi. Kuzey’deki son noktamız. Kış şartlarının en ağır geçtiği ilçemiz.

Bu seçimde aday profilleri de önemli kuşkusuz. Nurhak’ta İlhami Bozan gibi genç, enerjik, eğitimci, üstelik de pandemiden sonra deprem sürecini başarıyla yönetmiş, ilçenin ayağa kalkması, hayatın normale dönmesi için özveriyle çalışmış bir yerel yöneticisi varken, iktidar partisi veya ortağının seçimi kazanma şansı ne olabilir.

Sadece CHP ve MHP değil, diğer muhalefete partileri de kendi adayı ile seçime gidecekler. Örneğin Yeniden Refah Partisi de bugün yarın adayını belirlemiş olarak sahaya sürecek.

Mart 2024 seçimlerinde CHP’den MHP’ye veya başka partiye kayar mı koltuk, zor gibi duruyor. Dedim ya, İlhami Bozan düzgün karakteri, teknik ve sosyal belediyecilik noktasındaki başarısı, bir dönemi daha işaret ediyor gibi.

Ak Parti’nin bu ilçede seçimi kazanma şansı yok gibi duruyor. Ama yineliyorum, aday önemli.

*

Ekinözü, MHP Milletvekilimiz sayın Doç. Dr. Zühal Karakoç Dora’nın memleketi. Buraya kadar sorun yok.

Son gelişme, İYİ Parti Ekinözü için belediye eski çalışanı, bugünün emeklisi, bütün belediye başkanları ile uyuşmaz tutumu yüzünden mahkemelik veya dargın olan Şevki Özer’i aday gösterdi. Genel Başkan Meral Akşener rozetini taktı, hayırlı olsun dedi.

Peki Şevki Özer mayası Ekinözü’nde tutar mı, sanmıyorum. Belediyede muhasebe müdürü olarak çalıştığı dönemlerde başkanlar dahil personelle bile barışık olmayan Şevki Özer yarışı alabilir mi, hiçbir il ve ilçede şansı yüzde 5’lerde olan İyi Parti için zor.

Peki, mevcut başkan Bilal Eker yeniden aday gösterilir mi, bilemiyoruz. Takdir merkezin, Ankara’nın. Bilal Eker’in ilçede yaptıkları biliniyor. MHP’nin adayı olur mu, gösterilir mi, yoksa bağımsızdan mı şansını denemek ister, ya da başka bir partinin çatısı altında seçime mi gider, bilemiyoruz.

Sağlık turizminin önemli merkezlerinden Ekinözü’nde bakalım MHP kimi aday gösterecek. Dedik ya, aday profili önemli. Bu seçimde insanlar partilere değil, genel başkanlarına değil, il veya ilçelerindeki adaylara oy verecek.

Bu ilçede CHP ve aşiret oylarını da dikkate alacak olursak, Ekinözü’nde kıran kırana bir seçim olacak gibi görünüyor. CHP’nin de adayını beklemek gerekiyor. Dikkat edin, Ekinözü MHP'ye verilince bir aday bolluğu yaşandı. Şu anda 5 kişi MHP belediye başkan adayı. Bakalım, şans kapısı kimin için aralanacak!

MHP’nin kimi aday göstereceğine bağlı her şey.

*

Geldik Çağlayancerit’e. Kış şartlarının ağır geçtiği, zaman zaman ulaşımın bile sekteye uğradığı cevizi ile ünlü Çağlayancerit hâlihazırda MHP yönetiminde. Belediye başkanı Hanifi Sarıaltun, imkânları ölçüsünde teknik ve sosyal belediyecilik için çırpınıyor. Belediyenin bütçesi sınırlı. Merkeze ulaşım noktasında yol sorunu şu gün olmuş çözülmüş değil.

İlçe giriş yolları genişledi, kot ayarlandı, doğalgaz taşıma ile ilçeye hayat verdi.

Peki, Hanifi Sarıaltun yeniden aday gösterilir mi, yoksa geçmiş dönemde AK Partiden belediye başkanı olup da,  geçen hafta içinde MHP genel merkezine gidip, lideri Devlet Bahçeli ile fotoğraf çektiren, geçmişteki başarıları, hizmetleri dikkate alındığında ve MHP adayı olacağına kesin gözüyle bakılan veteriner Üzeyir Kızılseki mi aday gösterilir, yoksa Helete’nin başarılı muhtarı, 2 yıllık üniversite mezunu Peder Ali Solak mı, bunun kararını verecek olan MHP Genel Merkezi.

Tabi MHP Kahramanmaraş il başkanlığının da tercih ve önerisi dikkate alınacak.

*

Bu 3 ilçemizin nüfusunu toplasan bir Göksun, bir Afşin bile etmiyor. Üstelik de yukarıda da zikrettim, ulaşımın ve kış şartlarının en çetin geçtiği yerler buralar.

Seçilecek olanlara, aday gösterilecek olanlara Allah yardım etsin!   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol