Hani derler ya, bir insanı tanımak için yakın dostluk kuracaksın, yiyip-içeceksin, sohbet edeceksin, alış-veriş yapacaksın, yol yürüyeceksin. Yoksa ezbere, tanımadan yazılan yazı, ağızdan çıkan cümleler ileride sizi-bizi mahcup duruma düşürebilir.

O bakımdan insanoğlu, utanılacak, yüz yüze bakılmayacak sözlerden, eylemlerden uzak duracak, durmalı!

Bu bağlamda, sevgili Nihat Açıksarı’yı yazarken, ki zaten tanıyorduk kendisini. Yerel siyasetin yeniden parlayan yıldızlarından Yeniden Refah Partisi İl Başkanı sevgili Muhammed Aydoğar’ın yönetiminde olan, küçük yaşından beri kuyumculuk mesleğinin içinde peşin bu değerli dostu geçtiğimiz günlerde canlı yayına almış, kamuoyunun daha yakından tanımasına imkân sağlamıştık.

*

Dedim ya, gördüm ve başımdan geçti demek, duydum demekten daha iyi muhakeme şeklidir. Göreceksin, yaşayacaksın, hüküm vereceksin. Yaşamadan, görmeden verilen not, hüküm, kayda değer taşımaz.

Nihat Açıksarı kardeşimiz Yeniden Refah Partisinin il başkan yardımcısı. Dolu, donanımlı, üstelik de araştırmaları ile bilinen yüzünü de öğrendik ki, gökyüzüne, uzaya dair merakı, onu araştırmalara kadar taşımış.

Yer bilimi kadar, gökbilimi ile uğraşmaya zaman bulabilen bu değerli, bu dürüst, bu dobra, kendine dair kırmızı çizgilerinden taviz vermeyen Nihat Açıksarı, aynı zamanda da Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz’ün yönetiminde.

Başkan Öz’ü çok beğeniyor, yaptıklarını onaylıyor, sektör için bir şans, bir fırsat olarak yorumluyor.

*

Şehre dair ne varsa onları dert ediniyor kendine. Şehrin sorunlarına karşı duyarlı. Konuşurken depremde bazı çalışanlarını kaybettiğini, arama-kurtarma çalışmalarına bizzat katıldığını, o acıları, yakınlarının defini sırasında hissettiklerini, o günleri unutmanın mümkün olamadığını söylerken, yüzündeki ‘acılar yaşamış fakat yardımsever ve hayırsever’ insan profilinin izlerini görmek mümkündü.

Patron kelimesinden hazzetmiyor. Patron kim, halk, seçmen, vatandaş ve  çalışanlar.

*

Uzatmayayım, Nihat Açıksarı’yı anlamak ve anlatmak için yaşamak, oturup bir parça firik yemek, sohbet etmek gerekiyor. Kral çıplak demeyi bilecek kadar cesaret sahibi, ezber bozmayı seven birisi olarak hem kuyum sektöründe, hem de partisi Yeniden Refah’ta gelecek ondan çok söz edeceğe benziyor.

Her ne kadar altının kıymetini sarraf bilse de, inançlı, kararlı, milliyetçi-muhafazakâr ve duyarlı seçmen Açıksarı’nın, Yeniden Refah’ın kıymetini bilecek diye düşünüyorum.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol