Bir kere, hak ve hukuk denilince, ben aklıma Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ı getiririm.

Getiririm, lakin avukatı değilim, olmaya da niyetim yok, ama adaletle hükmedilmesi gerekirse, kul hakkını bilen birini ararsanız, size Necati Okay Bakanımı adres gösteririm.

Herkesin haberine, yazdıklarına saygı duyarım. O yazanları, eleştirenleri bağlar, eyvallah!

Ama dürüstlük derseniz, adaletten şaşmama derseniz, size sayın Necati Okay’ı bu meselede referans, duruşu düzgün kişi olarak tarif edebilirim.

*

Zenginini malında gözümüz yok. Allah daha çok versin çalışana, istihdam yaratana, şehrin insanlarının yaşamını kolaylaştırma adına hareket edenlere..

Gazetecisine de…

Lakin eleştirirken belden aşağı vurmak, incitmek bize yakışmaz.

İtham etmek, linçe kalkışmak değildir bu mesleğin adı.

*             

Kıymetli meslektaşımın dediği adrese, firmaya yüklü miktarda lira ceza kesildiğini biliyor muydu acaba? Bilmiyorsa araştırıp haber yapmasını salık veririm.

Dulkadiroğlu belediyesinden arayan bir yetkili, cezaya rağmen firmanın kaçak yapıya ve tamirata devam ettiğini, mahkemeye verildiğini, o kaçak ve ruhsatsız yapının yıkılacağını söyledi.

Necati Okay Başkan, ne zengini korur, ne garibanı desteklemekten, ona arka çıkmaktan vazgeçer. Bunun örneklerini şahsında ve belediyecilikte çok gördük, çok yaşadık. Hizmetleri, belgeleri ile sabit.

O gariban dostu, yoksul dostu, düşkünlere elini uzatan hayırsever bir başkanlığını bırakın bir tarafa, merhamet yüklü insan evladı.

*

Depremle birlikte herkesin acısı varken, üstelik de acılara daha taze iken, insanlar maddi manevi kayıplar yaşamışken, bir firmaya, bir işyerine 4,5 milyon lira ceza adil miydi, şart mıydı diyebilirsiniz.

Cezadan yana değiliz. İsteriz ki depremi bahane ederek şartları, kuralları, belediyelerin izin, ruhsat ve imar uygulamalarını ihlal edenleri de affetsin demiyoruz.

Lakin ve ancak, kuralları ihlal ettiyse, teknik ve sosyal belediyecilik kadar, insanlara dokunabilen, insan odaklı belediyecilik yanında gülümseyen yüzünü kimseden esirgemeyen sayın Necati Okay’a haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol