Mesleği, etiketi, kariyeri ve kimliği ne olursa olsun, insanoğlu dediğimiz mahlûkat, yerine, adamına göre nabza şerbet vermeyi seviyor ve bunu da bütün ustalığı ile yerine getirirken, karşısındakini kandırdığını, uyuttuğunu zannediyor, bununla mutlu oluyor.

Geliyor yanına, ‘Seçim var, oyunu bana ver!’ dediklerinde, yüzündeki sahte maskeyle ‘Aşkolsun, oy ne demek, dükkân senin!’ samimiyetsizliği ile sözüm ona karşıdakine umut dağıtıyorsun.

O da seçmene karşı umut dağıtma telaşında.

Aslında umut dağıttığı falan yok. Sizler de şahitsiniz, çokça kendini dağıttı…

En çok ihtiyaç duyduğumuz nesneyi göz ardı edip, güven dağıtması gerekirken bir oy için karşıdakine vaadler sıralıyor, yersen!

*

Önümüzde bir erken seçim var. Bu kesin! Mayıs ayı telaffuz ediliyor çoklukla. Dikkat edin, parti ismi kullanmıyorum. Yazı genel. Ha siyaset meselesinde kendini mahir (usta, becerikli) sananlar, siyaset uleması yerine koyanlar çıkarsa, vatandaş, ‘Hooop ede, duru orada bakalım!’ diyecek bu kez.

İktidar da olsa muhalefet de olsa. Vatandaş siyasetçileri tutarlı, kararlı görmek istiyor. Ne yapacağına, ne vereceğine bakıyor!

CHP sürekli eleştiriyor, veryansınla muhalefet yapıyor, ama ortaya somut bir gerçek koyamıyor!

İYİ Parti desen CHP’nin Ekrem İmamoğlu hadisesinden dolayı primi peşinde.

Millet ittifakının diğer üyeleri kendi çaplarında 6’lı masanın ayağını sağlam tutma çabasındalar.

Ve herkes iktidarın gözünün içine bakıyor!

*

Vatandaş da siyaseti öğrendi artık. Senden benden iyi biliyor. Hele hele ilmi siyaseti, benim diyenden daha iyi icra ediyor. Gelen siyasetçinin kalıbına, mimiklerine, giyimine, ağzından çıkan kelime ve cümlelere göre ha diyor, hı diyor, he diyor, tamam diyor, okey diyor, da (Rus’ca evet demek) diyor, yes diyor,

Zaten samimi değil. Dinlerken, konuşurken başı kıçı oynuyor çünkü. Siyasetçi vatandaşa nabza göre şerbet verirken, aslında kendisine kalan turşu suyunu çaktırmadan kenara döküyor.

Çünkü şerbet, şerbet olmaktan çıktı.

*

Vatandaş geçim ehli haline geldi. Eskisi kadar suskun değil, eskisi kadar kabuğuna çekilme hallerinden uzak, eskisi kadar pısırık, uyuşuk, mızmız değil.

Çatır çatır konuşuyor, eleştiriyor, yeri geldiğinde sesini de yükseltiyor, tepkisini de koyuyor!

Maymun gözünü açtı çünkü!

Ha, canım nabzına göre şerbet verecektim ama bitti, içersen turşu suyu vereyim mi?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol