banner1483

Dans etmeyi bilmeyen biri olarak, katıldığım düğünlerde gördüm, dansın kendine özgü müziği var. Çiftetelli çalarken kimse dans etmiyor, göbek atıyor! Bazen orkestra anide müziği değiştirdiğinde, pistte olanlar yerine oturuyor mecburen.

Müzik değiştiğinde, pistte olanlar, müziğin ritmini göre maharetlerini sergilerler. Kimisi göbek atmakta ustadır, kimisi dans etmekte, kimisi de halay çekmekte. Horon tepmek ayrı bir meziyet, kolbastı daha başka hüner.

*

Siyasete gelirsek…

Başlıktaki söz Amerikan atasözü imiş. Aralık 2022’nin son haftasındaki canlı yayın konuğumuz Opr. Dr. Faruk Atlı söyledi. Ama yayın sonrasında.

Özellikle son günlerde, kiminle otursak,  kiminle hanek etsek, kiminle canlı yayında konuşsak, laf dönüp dolaşıp siyasete geliyor. Seçim de kapıda, eşikte bekleyince, gündem de sıcak bu aralar, siyasetin sermayesi de yok, yalan söyleyeni de Ahır Dağı’na kaldırmıyorlar, herkes de siyaset uleması maşallah, övenler de var, sövenler de…

*

Hakem düdüğü çaldığında maç biter!

Menzile (Adıyaman değil. Söz konusu hedef) varınca, güvenli limana demir atınca yürek ferahlanır.

Karnınız doyduğunda sofra toplanır.

Lokantada, ana yemekten önce meze, (salata vs.) getirilir.

Akşam olunca güneş batar, sabah yeni bir güne merhaba denilir.

Sonbaharda ağaçlar yapraklarına veda eder, kışa kapıyı aralar.

Şarkı ve türküde ana konu verilir, arkasından müziğin ritmi değişir ve nakarat başlar.

Uzatmanın gereği yok.

Geçen senenin son haftasında canlı yayın konuğumuz olan İYİ Parti kurucu il başkanı, bugünün milletvekili aday adayı sayın Opr. Dr. Faruk Atlı, dersine çalışmış, öyle gelmişti.

Kıymetli meslektaşım Neşe Yıldızhan ile gerçekleşen keyifli sohbette sayın Atlı’da bir özgüven vardı. Ne zaman yapılacağı henüz belli olmayan genel seçimler için, ilk sırayı kendine hak görüyordu. “Genel Merkeze, liderimiz sayın Meral Akşener’e karşı ve bireysel anlamda sıkıntı yaratmadım, hata yapmadım!” demiş, açık açık mesajını vermişti.

*

Hani bir söz var, hamdım, piştim, yandım… Faruk Atlı kardeşimiz çoktan hamlığı üzerinden atmış, pişmiş ve yüreğindeki siyaset aşkı yangın yerine dönmüş.

Söylediği her veciz söz, dilinden dökülen her cümle bir mesaj ve ders niteliğindeydi.

Bakalım, bekleyelim, şartlar, zaman ve zemin değiştiğinde, neler, kimler değişir, hep birlikte göreceğiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol