banner1483

Bugün işyerime en yakın komşum, değerli kardeşim, senelerdir yüreğinde insan biriktiren, eğitimci olduğu kadar, inşaat sektöründe de bir numara olan sevgili Mustafa Gök’ü yazacağım bugün.

Aslına bakılırsa, bu topraklarda doğup büyüyen insanların bu şehre borçları vardır. Borç sınır kadar, vatan kadar, bayrak kadar namustur, ödenmesi gerekiyor.

Bu borçları ertelemenin, ötelemenin imkanı yok!

Zamanında ödemez, ertelerseniz , ilerleyen zamanlarda faizi ile ödemek mecburiyeti ile karşı karşıya kalabilirsiniz!

Bazı isimleri anlaması kolaya da, anlatması zor. Aslına bakılırsa  hem anlamak, hem anlatmak için o kişiyi çok iyi tanımanız gerekiyor. Hakkında ezbere yapılacak yorum, hem sizi yorar, hem mahcup eder, hem de muhatabınızın yüzüne bakamaz hale getirir.

Tanımak gerek. Anlamak için, anlatabilmek için yanında olmanız lazım. Çayını içmek, kısa süreli de olsa sohbetine katılmak, yol yürümek, ya da ne bileyim, herhangi bir nedenle de olsa, biz gazeteciler için geçerli sadece, haberini yapmak.

(Aylar önce, bugün itibariyle yerle yeksan olan özel idare binası için, ’30 milyona özel idareyi bana versinler!’ şeklindeki haberimiz taa ulusala kadar taşınmış, bayağı gündem olmuştu o sıralar.)

*

Sevgili Mustafa Gök, benim gerçekten her daim sevdiğim, saydığım, değer verdiğim bir isim.

O sadece bir eğitimci değil. Hatırı sayılır, bu şehre vefa borcunu ödemeye  çalışan iyilik dolu bir esnaf.

İşlerini, yatırımlarını burada tek tek anlatamam.

Şunu bilirim, sosyal aşama, toplumsal hizmet anlamında katkı veren bir dost. Dünyaya benim gibi pek metelik vermeyi seven biri değil. Hayatı dolu dolu yaşar, insanları sever, yüreği kadar sofrasını da açar, hayır ve hasenatta kimseyle yarışa katılmasa da, imkanları doğrultusunda herkesin yardımına koşar, imkanlarını seferber eder.

İnsani ve vicdani yanı her zaman artılarla dolu bir dost yüreği sevmemek insanlığa, onu sevenlere saygısızlık olur.

Eyvallah sayın Mustafa Gök! 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol