Delikanlı adammış, mert siyasetçiymiş, yiğit başkanmış, tuttuğunu koparan cengavermiş, dediğim dedik çaldığım düdük diyerek yaptığı ayak diretmesi ile Necati Okay başkanın bir kere daha aday gösterilmesini sağlayan harbi teşkilat başkanı imiş.

Çevrenize bir bakın şöyle, bütün ilçeleri, o ilçelerin belediye başkan adaylarını, mevcut başkanlarını, teşkilat başkanlarını süzgeçten geçirin, terazinin kefesine koyun, hangisi mevcut başkanlarının bir kere daha aday gösterilmesi için ayak diretti, ısrarcı oldu, bastırdıkça bastırdı.

Gel de tebrik etme, helal olsun deme…

*

Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Çakar, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın arkasında durdu, yanında yer aldı, safını belli etti, tuttuğunu koparan teşkilat başkanı olarak tarihe geçti; ‘Necati Okay Başkanımızı bir kere daha aday göstermezseniz, teşkilat olarak toptan istifa ederiz!’ tehdidi işe yaramış olmalı ki, AK Parti Genel Merkezi bu resti gördü, ‘Restine rest!’ demeyip, (poker oynamıyoruz burada, yazı yazıyoruz herhalde) tamam dedi, okey dedi, sizin dediğiniz olsun dedi ve kıymetli başkanım Necati Okay, üçüncü kez belediye başkanı olarak aday gösterildi.

Hayırlı olsun!

*

Evet, yine iddia ediyorum, hangi ilçenin teşkilata başkanı, ilçelerindeki başkanlar aday gösterilmeyince ayak diretti, ‘Başkanımızı isteriz!’ dedi.

Kimse gıkını çıkartmadı, kimse ‘Bizi bu işe bulaştırmayın!’ diyerek seyirci kaldılar, mevcut başkanlarının bir kere daha aday gösterilmesi meselesinde görmezden, duymazdan geldiler, amiyane tabirle üç maymunu oynadılar.

Mustafa Çakar benim hısımım olur. Harbiden hısım. Hısımımla gurur duyuyorum.

İnancım odur ki, Necati Okay Başkanım, olanlardan, yıkılanlardan, yapılanlardan, eleştirilerden ders almıştır, son dönemi olan bu dönemde ilçenin ihya ve inşası için tüm gücünü kullanarak, tüm dinamikleri devreye sokarak başarı hikâyesi yazacaktır.

*

Bir kez daha ilçe teşkilat başkanı Mustafa Çakar’a değinmek istiyorum.

İnandığı, güvendiği ismin arakasında durması, siyasete, davaya ve insana olan güvenin göstergesi, belgesi. Tapu gibi valla!

Ha, ‘Necati Oktay Bakanımızı aday göstermezseniz toptan istifa ederiz!’ uyarısını, tehdidini savururken kendi iradesini, cesaretini mi kullandı, yoksa birileri çık sahneye oyununu oyna mı dedi, onu bilemem.

Gerçek olan şu ki, teşkilat başkanı Çakar, tuttuğunu koparmış, dediğini yaptırmış, bir 5 yıl daha bölgenin yeniden hayat bulması için Başkan Okay’a verilen yetkinin, fırsatın mimarı olmuştur.

Ne deyim, delikanlı adammış!

*

Peki, bütün keramet Çakar’da mıydı, tabi ki hayır. Genel merkez öyle kuru gürültülere pabuç bırakmaz. Necati Okay’ın feraseti, kendine olan cesareti, güven veren tutumu genel merkezin bu isabetli kararı almasında ciddi etken olmuştur.

Başarı için teşkilatların, başkanların birlikteliği, uyumu çok önemli. Çakar da bunun için bir dönem daha demiştir haklı olarak.

Haydi Başkan sevgili Okay, haydi… Bizleri mahcup etme!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol