Dünün en sıcak gelişmesi, sürprizi, AK Partiye senelerini vermiş, zaman ve emek harcamış, partinin mutfağında pişmiş, teşkilatın çeşitli kademelerinde görev almış, siyasi duruşu, sadakati ve sağlam kişiliği ile herkesin takdirini kazanmış Av. Mustafa Büyükdereli, büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladığında, gayet mütevazı idi.

Partideki aday adaylığı açıklamasında lafı fazla dolandırmadı, salonu dolduran akrabalarını, dostlarını ve basın mensuplarını sıkmadı, kelimelerle oynamadan, ne diyecekse az söyledi, ama öz söyledi.

*

Açıklamasının başında, ‘Doğduğum, büyüdüğüm, çocukluğumu, gençliğimi geçirdiğim, her köşe taşında hatıralar biriktirdiğim 30 yıla yakın bir süredir mesleğimi onurla icra ettiğim memleketim Kahramanmaraş’a hizmet için yola çıktım!” demişti.

Bu kadar net, bu kadar açık!

*

Şimdiye ve bugüne kadar bizi yöneteceklerin, idare edeceklerin bu şehri bilen, bu şehrin rengini, dokusunu ve kokusunu özümsemiş insanlar olmasını istedik.

Hayaller gerçek olur mu, sayın Mustafa Büyükdereli bu niyetle çıktığı doğru ve doğru zamanlı yolda muradına erer mi, bilemem.

Değiştirerek yazıyorum, ‘Damat binmiş deveye, gör kısmeti nereye…’

En azından samimi…

En azından dürüst. Ki bugüne kadar ne mesleki, ne bir siyasi sabıkasına rastlamadığımız bu düzgün siyaset adamı, büyükşehire yakışır mı, neden olmasın!

Önemli olan niyet.

Sevgili Büyükdereli’nin niyeti de halis olduğuna göre, memleketimizi dünden daha iyi hale getirmek, özellikle de 6 Şubat depremi sonrası bekleyen problemlere ivedilikle çözüm bulabilmek, şehrin vizyonunu, yaşam kalitesini her açıdan geliştirmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir kent mirası bırakabilmek için yola çıktığına göre, mesele kalmıyor.

*

6 Şubat depremiyle birlikte hatıralar, hayaller, birikimler yanında, canlarımız gitti enkazla. Oysa daha yapılacak çok iş var.

Bu şehrin yüktü ağır, problemi çok. Bu yükü sırtlayacak, taşıyabilecek babayiğide ihtiyacımız varken, bir cesur yürek çıktı, ‘ben varım!’ diyerek medeni cesaretini gösterme yanında, yüksek özgüveni sayesinde bu şehrin sorunlarını sırtlayacak yetenekte olduğunu duyuran ilk isim olması önemeliydi.

Bu kutlu yol yorucu olabilir. Bu kutlu yolun içinde mayınlar, kasisler, barikatlar, engeller olabilir. ‘Bismillah’ deyip başlamak, iyi niyetle yola çıkmak, başarmanın ön şartı bence.

Yerel yönetimler bir ekip işi. Ağaç dalıyla gürlediğine, gürleyeceğine göre, sayın Büyükdereli de genç, pırıl pırıl beyinlerle bu şehirde yerel yöneticilik pekala yapabilir.    

Bize ve herkese düşen, ona şans dilemek, başarılı olması için dua etmek kalıyor.

Rabbim bahtını ve yolunu açık etsin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol