banner1483

Sanıyorum 2014 senesiydi ve Ramada Oteli’nde düzenlediği basınla buluşmasında, Onikişubat ilçe belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladığında, projelerini sergi gibi gözler önüne serdiğinde, onu bir kere daha tebrik etmiştim.

Öyle eften püften değildi Allah için. Ki hepsi de ayağı yere basan, insanların aklını çelen, mantıklı projelerdi. Belediye başkanı olduğunda hayata geçirecekti, ama kısmet olmadı.

Hem sunumu, hem diksiyonu ile hem de kendisini ifade etmesi, eser diyebileceğim projelerini anlatırken gözlerinin içi gülüyor ve kendinden de emin görünüyordu.

Dedim ya, her şey nasip kısmet meselesi…

Aradan seneler geçti.

Yüreği hizmet için, memleket için atan bu yiğit, cesaret sahibi, proje adamı Mustafa Buluntu.

Muhtemel seçimde, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına adı geçenlerden bir isim.

Konuşulanlara, yazılanlara bakılırsa seçim sonbaharda. Olursa oldu, olmazsa yaz bahara. Yani 2023 Mart-Nisan aylarına sarkacak.

Ama o, 2014’deki heyecanı, enerjisi ile ‘Ben buradayım!’ mesajı verirken, kulis çalışmalarını sürdürüyor haliyle.

Azim, kararlılık, heyecan, gençlik ve projeler…  Sayın Mustafa Buluntu’da bunların hepsi varken, iş dünyası, yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde şansının yüksek olduğunu ileri sürüyor.

1988’de başladığı lisans eğitimini tamamlayınca, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) plaket töreninde yeniden dostları ile bir araya gelmiş, ki inandığı, sevdiği ve kefil oldukları dostları onu bu mutlu gününde yalnız bırakmamıştı.

O, yetenekli, genç, idealist ve bu şehir için heyecan duyan ve bu şehre,  özellikle sanayici ve dünyasına hizmet edebilmek için çırpınan bir delikanlı adam.

O’nu anlatmak, anlamak için kelimelere kifayetsiz kalsa da, dostluğuna,  samimiyetine, iş dünyasına olan hizmet tutkusunu kimse inkâr edemiyor.

Bu yazı burada bitmedi. Yakın zamanda bir daha…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol