banner1483

Toplumun hangi kesiminde olursanız olun, hangi meslek gurubunda yer alırsanız alın, ki herkesin bir hayali, akabinde hedefleri vardır.

Olmalıdır da…

İnsan hayal ettiği müddetçe yaşarmış. Ve de şunu biliriz, herkes hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalışır, didinir iken, yine bilenen bir gerçektir, hedefi olmayan insanların yarınlarından endişe edildiği…

Hani, klişe laf olsa da, bir koltuğunda birden fazla yeteneği olan bir arkadaşımız. Tabi bu insanın adı Murat Aras olunca, seneler önce Hacı Bektaş Üniversitesindeki doktorası ardından, araştırmaları sonrası vücuda getirdiği ‘Pazarcık Alevileri’ eseri, bir başucu kitabı olarak geleceğe ışık tutuyor ve kaynak oluşturuyordu.

*

Dr. Ecz. Bahtiyar Murat Aras…

Bir kültür adamı.

Bir siyaset adamı. İki kelimeyi bir araya getiremediği gibi, üçüncü kelimeyi komşusundan, bir başkasından ödünç alanların milletvekili, belediye başkanı olduğu günümüzde, Murat Aras gibi bir derya neden siyasette yer almadı, alamadı, bu sorunun cevabını da ‘kıskananlar çatlasın!’ diyerek veriyorum.

Bir sivil toplum kuruluşu kanaat önderi. 14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı… Ehliyet ve liyakat kimde ne kadar varsa ve olması gerekiyorsa, sayın Aras’ta bunu kat be kat görebilirsiniz.

O, bir araştırmacı. Bir ekol, bir model, bir örnek insan.

*

Eczacı Odası Başkanı olması sebebiyle, Türkiye çapında, eczacı camiasında hatırı sayılır bir yeri, konumu var. Meslektaşlarının ve sorunlarının çözümü noktasında bugüne kadar çözümsüzlüğünü duymadık, rastlamadık.

Sonra, sosyal bir insan. Trap sporunu bildiği kadar, acıyı, tatlıyı bilir, hastayı bilir, cenazeyi bilir. Düğünü derneği de bilir. Nezaketi kadar açık sözlülüğü, yüreğinin açık oluşu da şahsına yüklediği karakter zenginliğinin ölçüsü diyebilirim.

Bu yaşına kadar hayallerinin çoğunu, hatta hepsini gerçekleştirdi diyebilirim.

Şimdi, o kadar emekten, o kadar zamandan, o kadar efordan ve fedakârlıktan sonra, artık büyük düşünme, büyük hareket etme vaktinin geldiğine bizim inandığımız kadar kendisinin de aynı inançta olduğunu zannediyorum.

*

Lafı evirip çevirmeyeceğim.

Zaman hedef zamanı ve bu hedefi de 12’den vurma ve tam isabet zamanı.

Ziyaretleri, görüşmeleri, istişareleri hayallerinin gerçeğe dönüşmesinin sinyallerini verirken, kanaatimiz, sayın Dr. Ecz. Bahtiyar Murat Aras’ın artık Türk Eczacılar Birliğine başkanı olacağı yönünde.

Gönül kârda gezer derler, bizim de gönlümüzden gecen buydu ki sayın Aras da bunu ziyadesiyle hak eden bir donanıma, kişiliğe ve çevreye sahipti.

Bahtı ve yolu açık olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol