Ülkenin tek derdi deprem değil. Deprem ne kadar gerçek ise, seçimde öyle. Geçim mi dediniz, tabi ki insanların aşını, işini, barınmasını yok sayamaz, gözardı edemeyiz.

Ama kabul edin, şu sıralar seçim geçimin de, depreminde önüne geçti. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim için 14 Mayıs’ı işaret etmesiyle birlikte, bakıyorum ulusal televizyon kanalları seçimle yatıp seçimle kalkmaya başladılar.

Tabi şehirlerde de isimler tartışılır hale geldi.

Kimler milletvekili olmalı, kimler bizi mecliste temsil etmeli. İnsanları dinliyorum, özellikle AK Parti camiasını, ya da partiye oy veren vermeyen dahil, insanlar ilk 8’e koyacak ve layık olabilecek aday ismi bulamıyor. Bulduklarımızı tenzih ediyoruz elbette!

*

Ve bu aşamada tavırları, duruşları ile dikkat çeken, mahalle sakinleri ile kurduğu sağlıklı diyalogları ile göze batan, kamuoyunda karşılığı olduğu bilinen iki muhtar, Ahmet Kılçık ve Ramazan Gürbak…

İkisi de muhtarları temsil noktasında hem dernek başkanı.

Gürbak Serintepe, Kılçık ise Yeniyapan Mahalle muhtarı. Mazileri temiz, siyasi ve mesleki sabıkalarını duymadığımız, üstelik de seçim bölgelerine hâkim ve hizmette kusuru olmayan belediye başkanlarının en büyük yardımcıları, yerel yönetimlerin en küçük biriminin temsilcileri.

Her ikisi de donanımlı, bu şehrin öz evladı, sevilen ve sayılan isimler.

Baktım, belki de tanımadığım, bilmediklerim var içinde aday adayı olanlar, yazmadıysam, kusura bakmasınlar. Netice itibariyle muhtarların da seçme ve seçilme hakları kadar bu şehre hizmet etme niyetlerini, heveslerini ve heyecanlarını alkışlarız!

*

Derken, akşam oldu erken, Ahmet Kılçık muhtarım kesinlikle aday adayı olmayacağını, muhtarlığın kutsiyetinin kendisine hizmet için yeterli olduğunu söyledi.

Allah yalanı sevmez, biz ve dostları, siyasi çevreler, sevgili Kılçıkın mutlaka siyasette olması gerektiğini vurgularken, aradım, ‘Aday adayı olacak mısın?’ dedim, ‘yok’ dedi. Tasarruf ve tercihlere sagyı duymak gerek. 

Ramazan Gürbak muhtarıma gelince, hakkında hayırlısı olsun, başarı dileklerimle…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol