banner1483

Esnaf ve üyeleri üzerinde adı ve gölgesi yetecek kaç esnaf birliğine bağlı oda ve başkanı var diye sorarsanız, cevabını kesin kes verebilirim.

Önce şunu belirtmem gerekir; yola çıkmaya karar verdiniz, uzun soluklu bir yolculuk düşünüyorsunuz, önce aracınızı sanayiye götürmeniz gerekecek. Bir ustaya teslim edeceksiniz, kontrolden geçirecek aracınızı, eksiklikleri varsa, onları telafi edecek.

Yakıtınızı alacaksınız. Yola çıkacağınız arkadaşlarınızı iyi seçmek zorundasınız. Sizi yolda bırakmayacak, her halükarda size yararı dokunacak, her demde yanınızda olacak ama samimiyetini kesinlikle elden bırakmayacak, hatırlı gönül dostlarınız olacak.

Tabi yanınıza erzak da alacaksınız. Yolda kalmak var, karda, kışta. Yoksa açlığa mahkûmsunuz!

Akıldaneniz, günübirlik yol arkadaşı olduğunu zannettiğiniz, rehberiniz, kılavuzunuz her neyse, şayet karga ise, burnunuzun boktan kurtulması mucizelere kalmış.

Kedi olmadan fare yakalamaya çalışanları yanınızda barındırırsanız, çünkü adam olan adamla yola gider, nüfus cüzdanına aldanıp adam diye yanınızda gezdirdikleriniz, bazen sizin sonunuzu hazırlayabilir.

Madem yola çıktınız, madem bir esnaf odasının başkanı seçilmek istiyorsunuz, önce hayaliniz olacak, sonra hedefiniz.  Çevreniz yoksa, çevrenizde olduğunu zannettiğiniz, düşündüğünüz çaylaklar size kabus, hezimet olarak geri dönebilir ki bunun hesabını yapmanız gerekiyor.

Bazı şeylerin, bazı insanların telafisi de olmuyor ne yazık ki…

*

Örneğin; dükkân açacaksınız kentin en işlek yerine. Mağaza… Harika dekor yaptırdınız, dünyanın parasını verdiniz, bol ışıklı, güzel hostesler tuttunuz müşteriye hizmet verebilme anlamında. Satış elamanı, çalışan yani… Mağazanın kirası yüksek, ama müşteri portföyünüz yok.

Görüntü şahane, lakin vitrine koyduğunuz ürünler, defolu, ıskarta ve ihraç fazlası… Çoğu ikinci el…

Elinizde patlayacaktır!

Hayalleriniz suya düşecek, hedefiniz tutmayacak, yanında olduğunu zannettiğiniz çaylaklar sizi ilk terk edenler olacak.

Hani gemi batmak üzere olduğunda, ilkin fareler terk edermiş ya, o hesap.

Madem yola çıktınız, bir de kiminle, kimlerle dans ettiğinizi bileceksiniz. Dans etmesini bilmiyorsanız, dam’ınız da acemi ise, ya ayağınıza basacaktır, ve de  sizi rezil rüsva edecektir. Bir de mesleki ve ahlaki şaibeleri varsa vay halinize, vay!

O bakımdan yanınızda gezdirdiğinize dikkat edeceksiniz!

Demem o ki, esnafına, şehre sahip çıkan Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı sayın Muhlis Akkurt bir değerdir, kiminle yol yürüyeceğini bilir, insan biriktirdiği için de insan kıymeti bilen bir başkandır.

Başka, uzun söze ne hacet!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol