Nereye koştuğunu bilsem, soracağım da, telefon belki de, yerinde pek duran bir siyasetçi değil. Teşkilat çalışmaları sebebiyle bir orada, bir burada. Maşallah dur durak tanımıyor. Halkın içinde, esnafın içinde, sanayicilerle birlikte, muhtarları ihmal etmiyor, şehit ve gazi ailelerini unutmuyor, insan odaklı siyaseti sayesinde herkesle haşir neşir olurken, bazen ekendi kendime sormuyor değilim, ‘Mücahit Kara nereye koşuyor, hedefi, niyeti ne!’

Sorduğum soruya cevap alamıyorum.

*

Siyaseti bilen, siyasetten anlayan biri olsam, şıp diye ilk aklıma geleni söyleyeceğim de, ticaret lisesini zar zor bitiren benim gibi zır cahil adamın yorumundan ne çıkacak!

Bir kere, saygılı, efendi, kalender ve tevazu sahibi.

Bir kere, partisi için, davası için amelelik yapacak kadar alçak gönüllü.

Bir kere, insanlarla diyalog kurabilecek, insanların gönlüne girebilecek kadar nezaket timsali.

Bir kere, güler yüzlü. Somurtan, asık suratla gezen, insanları kırmaktan, incitmekten imtina eden, karıncayı bile incitmeyi zül sayan insan evladı.

Tabi ki emek veren, zaman ve imkânlarını seferber eden her siyasetçinin bir hedefi olacaktır. Bunu normal karşılarım.

Lakin sevgili Mücahit Kara Başkan, (siz onun soyadının Kara olduğuna bakmayın, yüreği paktır) adı gibi mücadeleyi seven, yılmayan, yorulmayan kişi.

Aldığı aile terbiyesi ile sevecen, iyiliksever, merhametli. Diyeceksiniz ki ‘Bunlar bıraka siyasetçiyi, her insan evladında olması gereken hasletler’ Haklısınız da, günümüzde bunları bile özler hale geldik. Çünkü her geçen gün milli ve manevi değerler, gelenekler kayboluyor. İnsanlar insanlığını yitirirken, düzgün ve güvenilir olarak ayakta kalabilmek önemli.

Mücahit Başkan o bakımdan kıymetli.

Nereye mi koşuyor, kendisine sormak lazım!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol