banner1451
banner1461

Mart – 1999’da belediye başkanı olduğunda, bu şehirde doğalgaz yoktu, kuyulardan ve Ayvalı barajından beslenen içme suları vardı ve cazibe ile gelen su yoktu. Ve her nedense komşumuz Gaziantep, her projede, yatırımda bizden bir adım önde idi.

BOTAŞ eski genel müdür yardımcısı Hanefi Mahçiçek, belediye başkanı olduğunda, önce üç dönem bu şehirde belediye başkanlığı yapan merhum Dr. Sait Emirmahmutoğlu’nun vasiyetini yerine getirdi, insanlara cazibe ile içilecek sağlıklı, temiz su kaynağını buldu.

Karasu’yu…

Kararlıydı, bu kez Gaziantep’ten bir adım önde olduğumuz projeyi hayata geçirmek istiyordu. Kenti kısa sürede doğalgaz ile tanıştı, insanların yaşamlarını kolaylaştırdı. 3,5 yıl sürdü başkanlık dönemi. Hizmetleri, projeleri hiç bitmedi, durmadı. Sonra milletvekili oldu, şehrimizi layıkı ile temsil etti.

Şimdi de model ve modern ilçe Onikişubat’ı yarattı.

*

Başkan sayın Hanefi Mahçiçek’in şimdi en büyük hedefi, dünya kenti Kahramanmaraş’ı EXPO 23 ile tanıştırmak. Aklında fikrinde şimdi EXPO 23 var. Maddi imkân ve şu lanet olası korona sebebiyle çalışmalara kısa dönem ara verildiyse bile inancım odur ki vaad edilen sürede tamamlanacak, Kahramanmaraş’ı tüm dünya tanıyacak. Bu şeref, bu onur da Başkanımız sayın Mahçiçek’e şeref nişanesi olarak takılacaktır.

Şimdi eskilerin deyimi ile ikinci değil, üçüncü baharını yaşıyor. Muhtemelen önümüzdeki ilk mahalli seçimlerinde adaya olmayacak belki ama eserleri, bıraktığı iz bu şehirde ilelebet yaşayacak.

Çünkü yapılacak iş bırakmamıştı. Bir köylü vatandaşın deyimi ile kırsalda bile gübre dökülecek alan bırakmamış, kilit parke döşemişti. Teknik ve sosyal belediyecilikte çığır açmış, model ve modern bir Onikişubat yaratmıştı.

Kültür evleri, spor alanları, park-bahçelerle donattı şehri. En önemlisi de,

halkın başkanı ve gönül adamı oldu, gönüllere hitap etti, gönüllere taht kurdu.

Ve gerçek bir basın dostu olduğunu da herkese kabul ettirdi.

*

Bir hedefi daha vardı ki, onu da hayata geçireli 3-4 ay oldu. Adliye bitişiğindeki yeni hizmet sarayı. Selçuklu mimarisi ruhu ile inşaası biten ve bugün taşınmanın ardından Onikişubat halkına hizmet veren bina, şehre yakışan bir eser oldu.

Kendisi ile belki çok yakın temasım, samimiyetim olmadı. Belki çayını bile içtiğimi hatırlamıyorum. Ama yaptıklarını gazetelerden okuyor, sosyal medyadan takip ediyorum.  

Her icraatı, her hareketi, her hizmeti, her eser ve izi, yarınlara kalacak en büyük mirastır.

Emeği için Allah razı olsun diyoruz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol