banner1483

Aşağıda okuyacağınız yazı benim değil. Çok sevdiğim, değer verdiğim biri arkadaşım, okurum göndermiş. Ancak yazının sahibi sayın vekil Habibe Öçal biliyor.

Sayın vekili anlatmak, anlamaktan daha zor değil aslında. Mütevazı kişiliği, gülümseyen yüzü ile kentin gülümseyen yüzü, yerel siyasetin de hafızası olup çıktı. Ben arkadaşımın yazısını noktasına virgülüne dokunmadan yayınlayayım da, aradan çekileyim! Dostumun yüreğine sağlık!

*

Şehirler büyük binalara sahip olduğu için değil büyük insanlar içinde yaşadığı için büyüktür. İnsan kalitesi şehrin sosyal hayatını güzelleştirir. Şehre asalet kazandıran asil insanların varlığıdır.

Bu yazıda sizlere Kahramanmaraş’ın değerleriyle kendini yetiştirmiş bir Kahramanmaraş Hanımefendisinden bahsetmek istiyorum.

*

Sadece İnsanlara karşı kibar ve zarif değil, sokaktaki bir kediye de saksıdaki bir çiçeğe de ince bir yaklaşım söz konusu. Yaratılan her şeyin Yaradan’ın hürmetine hor görülmediği yok sayılmadığı bir kalb. Aklı selim zevki selim kalbi selim bir mümin. Modern hayatın bütün kirine rağmen su gibi berrak bir yürek diri bir zeka. Osmanlı çeşmesi gibi daima cömert daima veren bir el seven bir gönül kuşatan bir dil. Kahramanmaraş Hanımefendiliğinin bütün zarafetiyle seven sevilen gülümsemesiyle sadakasını çoğaltan bir bu şehrin hanımefendisi Habibe ÖÇAL.

*

Milletvekili Habibe ÖÇAL ileri görüşlü bilge bir kişiliğe sahip. Toplumuna göstermiş olduğu yakın ilgi alakasıyla, alçakgönüllü ve edebi söylemleriyle özellikle bayanların dünyasında bir gönül sultanı olarak görülmekte. Her kesime eşit bir mesafede duran bilge bayan ÖÇAL, halkını ve Kahramanmaraş’ı her yerde en iyi bir şekilde temsil edebilmek için büyük bir efor sarf etmekte.

Kahramanmaraş’ta kadınlar için elinden gelen her türlü çalışmayı yapan vekil sayın Habibe ÖÇAL, bir anne, ilim ve bilim temsilcisi, Öğretmen, kişilikleri yanında iyi bir Siyasetçidir. Halkla kısa bir dönemde tanışması, toplumun her kesiminden insanlarla rahat bir şekilde diyalog kurması ve özellikle hoş sohbeti ve yönlendirici kişiliği ile Kahramanmaraş’ın gönlünde taht kurdu. Kendisinin hazır bulunduğu toplantılarda onun söylemleri, önerileri ve yönlendirici davranışları ile Kahramanmaraşlıları etkilemekte. Sorunları tesbit ederek, onlara bilimsel mantıklı ve kalıcı öneriler sunması, bu konuda yapılması gerekenler ile ilgili uyarıcı sözleri özellikle kadın dernek temsilcilerine büyük motivasyon sağlamakta.

*

Habibe ÖÇAL, "Birlikten kuvvet doğar" anlayışına her seferinde vurgu yaparak, Kahramanmaraş'ta yaşayan Türk kadınlarına eğitimin önemini anlatarak, çocuklarını yüksekokullarda okutmalarını önermesi, kendi kültürel değerlerini koruyarak, bu ülkede uyum sağlamaları gerektiğini güzel bir şekilde anlatmakta. Yoğun programı olmasına rağmen periyodlar halinde ziyaretlerine devam ediyor. Kahramanmaraş Milletvekili seçildikten sonra değişmeyen isimlerden bir tanesi. Çevrenizde koltuğa oturduktan sonra değişen, geldiği yeri unutan çok sayıda insan bulunur. Koltuk sahibi olduktan sonra değişmeyenlerin sayısı parmak sayısı kadardır. Milletvekili Habibe ÖÇAL bunlardan biridir. Milletvekili olduktan sonra sayın Habibe ÖÇAL hiç değişmedi.

Vefalı hanımefendiyi saygıyla selamlıyorum...”

*

Özgeçmiş

Kahramanmaraş - 1968, Şıh Kanber, Eşe.

Eğitimci, İşletmeci; İlk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladı. Bolu İzzet Baysal Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünü kazandı, ancak başörtüsü yasağından dolayı 1987 ile 1992 yılları arasında okuldan uzaklaştırıldı. 1992 yılında çıkan aftan yararlanarak 1995 yılında mezun oldu.

1997-2005 yıllarında Kırıkkale'de öğretmenlik yaptı. 2004-2007 yıllarında ABD'de New Jersey eyaletinde Türk çocuklarına yönelik Türkçe ve Türk Kültürü dersleri verdi. 2007-2010 yıllarında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Program Değerlendirme, Proje Takip ve İzleme bölümlerinde "Uzaktaki Yakınlarımız" projesinin temelini oluşturdu ve ilk koordinatörlüğünü yaptı. Ortadoğu başta olmak üzere Afrika ve Uzakdoğu'da mülteciler ve göç üzerine birçok çalışmalar gerçekleştirdi. G20 bünyesinde ilk kez kurulan W20 (Women-Kadın) oluşumunda ve çalışma grubunda yer aldı. Çeşitli kadın çalışmalarına ve yetim projelerine öncülük etti. MEB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonunda görev alarak Sabancı Üniversitesinde kadın çalışmalarında bulundu. 2013-2018 yılları arasında Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu Genel Başkanlığı yaptı.

Fransızca ve iyi düzeyde İngilizce bilen Öçal, evli ve 3 çocuk annesidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol