Yereldeki siyasi kriter anlamında ne diyordu Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, ‘Halkta  karşılığı olmayana bay bay!’

Yani güle güle şekerim!

Bakıyorsun, bırakın partisini, bırakın seçmen tabanını, aile içinde bile karşılığı olmayan adamlar partileri işgal etmişler. Kendisi ile barışık değil, mahallelilerle barışık değil, akrabaları ile hoş geçinen tip değil, partide zaten ne temeli var ne karşılığı, ama bakmışsın adam teşkilatta görev almış.

Ne anlatacak, en söyleyecek!

Kendisinin bile inanmadığı dava adamlığı ile çıktığı yolda kimi nasıl ikna edecek! Toplumun her katmanında güven sorunu yaşamış, fakat arkadaş partide etkin konumda!

*

Bugün – yarın 2 metropol ilçemiz olan Onikişubat ve Dulkadiroğlu belediye başkan adayları belirlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fırat Görgel şu sıralar Ankara’da.

Muhtemelen Cuma günü adayları alıp gelecek!

Favori isimler var mı derseniz, elbette var. Bu isimler arasında sadece iktidar başkan adayları değil, muhalefeti temsil eden partilerin de adayları yerini alır, iddialarını güçlendirirken, iktidar başkan adaylarının işinin kolay olduğunu, seçimin çantada keklik olduğunu söyleyemem!

‘Odunu koysak kazanır!’ palavrası, safsatası artık hikâye kitaplarında bile yer almaz oldu.

Tabi iktidarın, yani ev sahibinin, yani kendi saha ve seyircisi önünde sahaya çıkanın avantajlı tarafı yok mu, elbette var. Zaten maça 1-0 önde başlıyorlar. Eh imkânlar da sınır tanımıyor zaten, oluk oluk para akıyor her yerden. Muhalefetin kaynağı, maddi imkânı belli, sınırlı. Şansları gibi..

*

Gelin önce ev sahibinden başlayalım ve Onikişubat’ın ilçe belediye başkan adaylarını masaya yatıralım:

Kazım Canlı… Ateş gibi, canlı ve heyecanlı bir arkadaş. Nereye gitse, kiminle konuşsa projelerini seriyor ortaya. Yani dersine çalışmış talebe gibi. Boş değil. Üstelik de ifade zengini. Dolu, donanımlı bir aday Kazım Canlı.

Ramazan Yavuz, sosyal medya adayı gibiydi. Sahada gözükmediği gibi, yalnız billboardlarda vardı. Ne para harcadı, ne bir çay içirdi kimseye. Tamam, başarılı bir inşaat mühendisi de, gönüllere girmek seçim çalışmalarının neresinde vardı?

Alper Akbaş. Elbistan’lı olsa da senelerdir şehrimizde. Hanım köylü yani. Başarılı bir inşaat mühendisi ve büyükşehir belediye meclis üyesi. Karakterine bakarım ben. Sağlam, köklü ve temiz.

Başka kim vardı? Hah, birinin adı da masanın üstündeymiş. Haberlere öyle çıktı. Baktım, yemek masasının üzerinde yazılıydı adı. Biz, ismi masanın üzerinde duran çok adaylar gördük! Günübirlik siyasetçilerdendi zaten.

Bir de Aslıhan Mezdeği adında hanımefendi de şansını denemek için aday adayı oldu. Şahsım şehrinde bir bayanı belediye başkanı yaparlar mı, imkansız. Ancak billboardlarda göründü, o kadar!

Ve… Buraya kadar anladık, sizler de ne dediğimi çözdünüz mutlaka da, ‘Madem büyükşehir olmadı, Onikişubat’ı verelim!’ diyebileceklerine inandığım Osman Okumuş Başkan gerçeği var.

Teknik belediyecilikse var, sosyal belediyecilikse dolu, gönüllere dokunma desen kimse hızına yetişemez, belediyeciliğin kitabı desen, önsüzünü yazacak adam çıkmaz!

Hal böyle iken, sevgili Osman Okumuş Başkanı nereye koyacaksınız!

Tecrübeli, akıllı ve zeki adam. Ha, şu gerçek bir virüs gibi kanımıza girmiş, kimse kendinden akıllı ve bir adım önde olanı istemiyor.

Fırat Görgel Başkan Osman Okumuş ile yol alırsa, eli güçlenir, rahat eder!

NOT: Yarın da Dulkadiroğlu adaylarını gündeme getiririz. İnşallah, maşallah! Hamdolsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol