banner1483

Senelerdir, mesleği ne olursa olsun, insanların kalbine girmiş, sadece mensubu olduğu partide değil, sadece tuttuğu takımdan dolayı hiç değil, toplumda karşılık bulmuş, insan biriktirmiş, insan odaklı icraatlar sergilemiş insanları burada parlatmak değil niyetim.

Onların böyle bir anlayışa, reklama ve pohpohlanmaya ihtiyaçları da yok kaldı ki bendeniz de onların ne danışmanıyım, ne avukatı.

Halka mal olmuş kimseleri unutturmamak adına naçizane kişisel düşüncelerimizi zikrediyorsak, bu onlara verdiğimiz değeri gösteriyor.

*

Evet, bugünkü yazı konuğum sayın Mehmet Parlakyiğit…

O, partili partisiz herkesin ‘Mehmet abisi’ Ve 35 sene Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset sürdürdü ve bu süreçte ne siyasetine, ne ticaretine leke getirmedi. Bir sabıkasını duymadık. Temiz kişiliği, düzgün karakteri ve beşeri ilişkileri, insana verdiği değer, beş numara on yıldız.

TBMM çatısı altında şehrimizi temsil etti, CHP’den 22. dönem milletvekili de yaptı. Şimdi mütevazı yaşamı çerçevesinde, aşında, işinde, gücünde. Müteahhitlik yapıyor. Çünkü inşaat yüksek mühendisi.

Çok badireler anlattı. Pandemi sürecinde pek bir araya gelemedik, gelemedi basın camiası ile. “Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras CHP’li olmamdır!” diyordu her daim.

Partisi ile taşıdığı rozeti ile onur duyan nadir siyasetçilerden.

Her şeyden önce, bırakın partiyi martiyi, adam gibi adam.

O’nun tanımadığı kimse yok memlekette. Herkes de onu tanır, sever, sayar. Bugün rahatsız olan (ki kendisine acil şifalar diliyoruz) eski milletvekilimiz, belediye başkanımız merhum Ali Sezal’ın kardeşi Av. Orhan Sezal vardı. CHP’den milletvekili seçilmişti. İnsan evladı, nezaket timsaliydi, beyefendiydi. Nur içinde yatsın!

Sayın Mehmet Parlakyiğit de öyle. Her daim nezaket dolu, saygılı. Büyük küçük demez, gülümser, hal hatır sorar, ki insanların ondan öğreneceği çok hayat ve siyaset dersleri olduğunu düşünmüşümdür.

Çünkü insanlara hep samimiyeti, dürüstlüğü, sevmeyi aşıladı hayatı boyunca.

*

Yazı içindeki fotoğrafı gördünüz. O karede geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz, değerli kardeşimiz, eski milletvekilimiz Dr. Cafer Tatlıbal da var.

Dünya tatlısı insandı. Konuştukça ağzından bal akardı, soyadı ile müsemma… Hayatı ciddiye almaz, kendisi ile bile dalga geçerdi. Neşeli, keyifli insandı merhum Cafer Tatlıbal.

Şimdi aramızdan ayrıldı. Sevenlerini, dostlarını yalnız bıraktı. Hiçbir zaman partisini öne çıkartmaz, herkesle diyalog kurar, sohbet eder, dinlerdi.

Ve sayın Parlakyiğit ile de gerçekten dosttu. Aralarından su sızmazdı.

Tatlıbal’ı rahmetle anıyor, siyasetin yaşayan efsanesi, CHP, ulusal ve yerel siyasetin hafızası sayın Parlakyiğit’e uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol