Öne Çıkanlar ŞEHİTLER YÜREĞİMİZE KOR ATEŞE DÜŞÜRDÜ TOPLU KONUTLARDA KURA HEYECANI SALONU KAHKADAN KIRDI GEÇİRDİ dizi NEY KONSERİ VE EBRU SANATI KURSU

Bu haber kez okundu.

AGF’DEN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 10. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI

Federasyonun Genel Başkanı Gaye Coşkun, bu özel dönemde bir yazılı açıklama yaparak AGF'nin kuruluşundan bugüne olan yolculuğunu anlattı. Coşkun, Antalya, Isparta, Burdur, Alanya, Kemer, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, İskenderun, Hatay ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde görev yapan gazeteciler cemiyetlerinin birleşerek oluşturduğu federasyonun 10. yılını büyüyerek ve gelişerek sürdürdüğünü ifade etti.

Coşkun'un açıklamasından bazı önemli başlıklar:

KURULUŞ HİKAYESİ

2013 yılında Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt YENİ'nin liderliğinde Antalya, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, ve Osmaniye gibi şehirlerdeki gazeteciler cemiyetlerinin bir araya gelerek ‘AKDENİZ GAZETECİLER FEDERASYONU’nu kurduklarını belirtiyor.

FAALİYETLER

AGF, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu başta olmak üzere ülke genelinde meslek örgütleri ile işbirliği yaparak faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca, ulusal ve uluslararası düzeyde mesleki konularda tavır ve görüş geliştirmekte.

SEKTÖREL SORUNLAR

Covid-19 pandemisinin neden olduğu küresel ekonomik ve sosyal zorluklar, medya sektörünün karşılaştığı sorunlar arasında yer alıyor. Ayrıca, bölgesel olarak yaşanan sorunlar da federasyonun ilgi alanında.

BİRLİK VE DESTEK

AGF, bölgesel birlik ve dayanışma için çaba sarf ediyor ve destekleyen herkese teşekkür ediyor.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında 10. Kuruluş yıllarını kutlamak, gazetecilik mesleğinin geleceği için kaygılarına karşı mücadeleyi sürdürmek anlamına geliyor. Bu özel dönemde federasyonun gelişmesine destek veren herkese teşekkür ediliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol