banner1483

Kim ne derse desin, doğru söyleyeni dokuzu köyden kovsalar da, kardeşim doğru tek. Bir tane. Ben de yazıyorsam, bırakın beni de o köyden kovsunlar. Zaten köyle bir işim olmadı hayatta.

Lafı uzatmayayım, geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı (Partisinin il başkanlık binası -tabelası ile birlikte- eski SSK sokağında duruyor) Numan Kurtulmuş bazı açılış, gezi ve ziyaretlere katılmak üzere şehrimize gelmişti. Uzun zamandır da gelmezdi. HAS Parti Genel Başkanı iken, iktidarı sert sözlerle eleştirirken siyasi çalışmalarına katılmış, haber yapmıştık. Oturup çay içtik sağda solda. Özellikle Trabzon Caddesinden başka caddeye çıkmazdı.

Şimdi tanımaz bile bizi.

*

Sayın Numan Kurtulmuş, kaldığı 2 gün içinde açılışlara katıldı, ziyaretler gerçekleştirdi ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Amenna! Türkiye seçim havasına girmişken, kimse kıyıda köşede oturacak değil. Zaten Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan talimatını vermişti, ‘yatmayın, oturmayın, ev ev dolaşın, kapı kapı dolaşın, vatandaşın elini sıkın, gönlüne girin! Telefonlarınızı açık tutun, vatandaşa cevap verin!’

Kapı kapı gezmelerine, elimizi sıkmaları tamam da sayın Cumhurbaşkanım, şikayet etmiyorum, bil diye söylüyorum, vatandaşın telefonlarına çıkmıyorlar. Kendimden biliyorum en azından!

Arayıp da, ‘Mehmet abi, aradığın halde telefonuna çıkmayan kim, bana adını ver!’ dese ne yapacaksınız, hangi deliğe kaçacaksınız, onu merak ediyorum! Benim telefonuma çıkmayan başkan, siyasetçi, vatandaşın telefonuna hiç çıkmaz, kimse kimseyi kandırmasın!

*

Neyse, biz yazının başlığına, konumuza dönelim.

Numan Kurtulmuş’un şahsım şehrindeki 2 günlük ziyaretine Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın da katılmıştı. Hatırlayın, bu akademisyen hemşehrimiz yakın tarihte soyadını da değiştirmişti. Neyse, bu onun sorunu.

Rektör Özaydın’ın bu geziye katılması, Antepli dostlarımızı çileden çıkarttı. Eee haklılar. Ben olsam ben de isyan eder, tepki gösteririm. Aynı akademisyen insanın, Gaziantep için büyük önem taşıyan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı Gaziantep Gastroantep Festivali yerine şahsım şehrindeki siyasi geziye katılması tepkileri beraberinde getirmiş.

Tutmuşlar, ‘Özaydın istifa et!’ demişler. Rektör bu çağrıya ne cevap verir bilemem. Et de diyemem, etme de… Haddim değil.

Ama kardeşim, tamam Maraşlı olabilirsin, ama ekmeğini yediğin şehrin etkinliğine de katılmak zorundasın! Üstelik de bu etkinlik önemli iken, konuk da Bakan iken hele hele…

Tabi ortalık karışmış. ‘Siyaset hevesin varsa rektörlüğü liyakatli yapacaksın, yapamayacaksan bu işi liyakatli akademisyenlere bırakacaksın!’ demişler.

Daha da ötesine giderek, ‘Siyasete karışacaksa rektörlüğünden istifa edip, doğrudan siyaset yap!’ şeklindeki çağrılarına imzamı atarım.

Hemşehrimiz siyaseti seviyor olabilir. Buna saygı duyarım. Kendi tercihi, tasarrufu. Ancak senelerdir rektörlüğünü yaptığı şehrin etkinliğine katılmaması ciddi ve büyük ayıp!

Amaaaaan, bana ne kardeşim elin beş keçisinden on koyunundan. Sanki alemin delisi benim, kim gelmiş, kim gelmemiş, bana ne yahu! Memleketi ben mi kurtaracağım Allah aşkına!

Gelen ağam, giden  paşam!!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol