Hani sezon sonu ayaklarıyla bazı firmalar, mağazalar müşteri çekmek için  indirime giderler, ‘kapatıyoruz, zararına satış’ derler, fiyatları cazip ve alıcı bulacak kadar ucuzlattıklarını ima edercesine aşırı oranda indirime giden işletmeler için de, ‘patron çıldırdı’ derler.

Oysa bu tür kelime oyunları inandırıcı gelmez millete. Patronun çıldırdığı yok oysa. Patron uyanık adam, anasının gözü! Kimse zararına mal satmaz. Çünkü biliyor ki sattığının yerine koymak cesaret ister, güç ister.

Patron çıldırsa da kafayı yese de, aklında zoru var deseler de, siz bırakın tişörtü, ayakkabıyı, ceketi ve diğer alacaklarınızı, içeriye, yerele, siyasete bakın!

*

31 Mart seçimleri geride kaldı. Horoz öttü dava bitti, fakat kavgalar, tartışmalar, iddia ve suçlamalar bugün olmuş sürüp gidiyor.

Maraşlılar şundan çıldırmış olmalı; Pazar günü yapılan seçimlerde güç ve dengeler değişti. Maraş AK Partinin kalesi idi, fakat kaleler fethedildi. CHP 4 ilçede, Yeniden Refah 3 ilçede, İyi Parti 1 bir ilçede belediye başkanlığını alınca, AK Partiye, kala kala 3 ilçe kaldı. Andırın, Afşin ve Onikişubat.

Türkiye genelinde olduğu gibi bu oy dağılımı bir devrim, bir milat. CHP yarım asır sonrasında bile birinci parti oluyor, bu seçimin kazananı, sürpriz partisi Yeniden Refah Partisi, büyükşehir belediye başkan adayı Muhammet Aydoğar’ın olağanüstü gayreti nedeniyle parlayan yıldız haline geliyor, bitti denilen, ana muhalefet partisi görünümünden8bir türlü kurtulamayan, oy oranı senelerdir yüzde 25’i geçemeyen CHP. Milletvekili, atım karınca Ali Öztunç’un ve halkın tepkisi sayesinde 4 ilçeyi alabiliyor.

*

İki gün önce elde ettiği başarı ile yeniden flash isim haline gelenAli Öztunç parti binasında bir basın açıklaması yaptı. Sevinçli olduğu kadar da öfke doluydu. Bunu dışarı vurdu. Kime mi? Deva Partisi milletvekili İrfan Karatutlu’ya… Verdi veriştirdi, ‘Vefasız adammış!’ dedi, ‘İnsanda biraz utanma olur, benim, bizim sayemizde meclise girdi, milletvekili oldu, şimdi bizi arkadan vurmaya çalışıyor!’ diyerek yeni bir tartışmanın zeminini, yolunu açıyordu.

Bakalım İrfan Karatutlu, bu iddialara, bu suçlamalara, düne kadar ‘Ali abim’ dediği atom karıncaya ne cevap verecek. İnkâr mı edecek, yoksa karşı saldırıya mı geçecek!

Gelecek, Deva, Saadet, Zafer ve Memleket Partilerinin oyları yüzde 1’i bile bulamazken, son seçimlerde sürekli kan kaybeden, irtifa kaybına uğrayan, dağıldı noktasına gelen İYİ Parti, ‘bittiklerini’ resmen ilan ettiler.

Özü başına her şehirde aday çıkartmanın bedelini ağır ödedi, şimdi de kurultay sesleri gelmeye başladı. Hem partiyi bitirdi, hem de kendini. THE END.

*

Elbistan’da başkan değişti ama soyadları değişmedi. Mehmet Gürbüz gitti, yerine hısımı Av. Erkan Gürbüz geldi. Yani bu il olmayı hak eden, insanlarının suyu çelikten Elbistan bir kere daha Gürbüz’leşerek, bundan böyle CHP siyasetiyle yatıp kalkacak.

Fakat, seçim bitti ama iddialar, suçlamaların ardı arkası kesilmiyor; Mehmet Gürbüz’ün giderayak 38 kişiyi işe aldığı söyleniyor. Doğru ise yanlış, dedikodu ise o daha da yanlış.

Metropol ilçemizde satılan arsalar, dükkanlar ile ilgili iddialar, suçlamaların ardı arkası kesilmiyor. Giderken de dağlar kadar borç bırakılması, Hanifi Toptaş’ın belini büker mi, ya da kısa sürede düzlüğe çıkar, rahatlar mı?

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş bu borçların altından nasıl kalkacak, kamuoyunda söylenenleri dikkate alıp müfettiş çağıracak mı, bilmiyoruz.

Hele şu başkanlığı kesinleşsin, tescillensin, konuşuruz!

*

Çünkü Yeniden Refah Partisi, çuval çuval oy taşındığını yargıya taşıdı. Usulsüzlükler, hırsızlıklardan söz ediliyor. YRP’nin adayı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan bu işin peşini bırakacak gibi değil.

Muhammet Aydoğar da asılıyor çünkü.

Bu itirazlar sonuç verir de, Onikişubat el değiştirir mi, (biraz zor gibi) yani Maraşlılar çıldırmış olur mu, bunun yorumunu size bırakıyorum.

*

Buna benzer iddia, suçlamalar, dedikodular bitmedi. Cuma günü devam ederiz sevgili okurlar. Fakat siz siz olun, aklınıza mukayyet olun, sakın çıldıranlar listesine dahil olmayın!

Bize düşen, bu saatten sonra seçilen başkan adaylarına başarılar dilemek, onların vaatlerini yerine getirmesi için yardımcı olmak, desteklemek ve onlara zaman tanımak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol